facebook  youtube  twitter  instagram 23/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Η τέλεση του Αγιασμού στο Δημοτικό Σχολείο Διάβας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο [32 φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  13/09/2022 08:58:30
Η τέλεση του Αγιασμού στο Δημοτικό Σχολείο Διάβας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο [32 φώτος]

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΙΑΒΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
ΤΗΛ. 24320 23645 www.inadd.net
[email protected]  instagram: enoria.diavas


Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων κ. Θεόκλητος τέλεσε τον Αγιασμό στο Δημοτικό Σχολείο Διάβας. Η νέα μας δασκάλα κα. Μαρία Οικονομίδου καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο προσφέροντας του μία πανέμορφη ανθοδέσμη.

Στον Αγιασμό παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Θοδωρής Αλέκος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διάβας κ. Φώτης Αλέκος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού κ. Γιάννης Μπουτίνας και ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων κ. Χρήστος Τρικάλης, η Προϊσταμένη του 1/θεσίου Δημοτικού Σχολείου Διάβας κα. Μαρία Οικονομίδου και η Υπεύθυνη της Πολυζωείου Ενοριακής Βιβλιοθήκης της Διάβας Msc Βιβλιοθηκονόμος κα. Έφη Δούλη. Επίσης, παραβρέθηκαν οι γονείς των μαθητών και άλλοι συγχωριανοί.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων κ. Θεόκλητος με την ενέργεια του να τελέσει τον αγιασμό στο Δημοτικό Σχολείο της Διάβας, στο οποίο φοιτούν επτά μαθητές, έδωσε έναν ισχυρό συμβολισμό. Μετά το τέλος του αγιασμού ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά και υγεία στους μαθητές και στη δασκάλα του σχολείου, συνεχάρη όσους βοήθησαν ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία του σχολείου. Ευχήθηκε το σχολείο να αναβαθμιστεί και να φοιτήσουν του χρόνου ακόμη περισσότεροι μαθητές, προτρέποντας τους παρευρισκομένους φορείς ώστε να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση. Τέλος, σημείωσε στη δασκάλα του σχολείου πως η Ιερά Μητρόπολη Σταγών & Μετεώρων είναι έτοιμη να συνδράμει σε οτιδήποτε η ίδια χρειαστεί για το σχολείο. 

Ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Θοδωρής Αλέκος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και σημείωσε πως το σχολείο της Διάβας και του χρόνου πρέπει να λειτουργήσει και να αναβαθμιστεί. Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διάβας κ. Φώτης Αλέκος, αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και καλωσόρισε τη νέα δασκάλα, λέγοντας πως θα γίνουν οι απαραίτητες προσπάθειες για την αναβάθμιση του σχολείου, συνεχάρη τους γονείς που κράτησαν τα παιδιά τους στο σχολείο. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού κ. Γιάννης Μπουτίνας, ο οποίος απευθυνόμενος στους φορείς που παραβρίσκονταν στον αγιασμό τόνισε πως πρέπει όλοι τους να δεσμευτούν από αυτή τη στιγμή ώστε από εδώ και πέρα τα παιδιά της Διάβας να μην μετακινούνται σε σχολεία της Καλαμπάκας, αλλά να φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο της Διάβας.

Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων κ. Χρήστος Τρικάλης, αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, σημείωσε πως το σχολείο πρέπει να λειτουργήσει και πως από του χρόνου με περισσότερους μαθητές θα αναβαθμιστεί σε διθέσιο. Επίσης, δεσμεύθηκε πως στο σχολείο θα διδαχθεί η αγγλική γλώσσα και το μάθημα της πληροφορικής, καθώς και το μάθημα της γυμναστικής. Η νέα δασκάλα του σχολείου κα. Μαρία Οικονομίδου, καλωσορίζοντας τον Σεβασμιώτατο κ. Θεόκλητο και τους θεσμικούς φορείς, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ενέργεια του να τελέσει τον αγιασμό στο 1/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Διάβας. Στη συνέχεια διάβασε την εγκύκλιο της Υπουργού Παιδείας για τη νέα σχολική χρονιά. Τέλος, ο εφημέριος της Διάβας π. Ηρακλής Φίλιος, ζήτησε από τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων κ. Χρήστο Τρικάλη, μαζί και τους παραβρισκόμενους φορείς να βοηθήσει ώστε να αναβαθμιστεί το Δημοτικό Σχολείο της Διάβας και να εργαστούν όλοι μαζί προς αυτή την κατεύθυνση. Σημείωσε επίσης πως η ενορία της Διάβας θα βρίσκεται δίπλα στις προσπάθειες της νέας δασκάλας και δίπλα στους μαθητές.

Στο τέλος του αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος μοίρασε στους μαθητές σχολικά είδη από το Χαμόγελο του Παιδιού, προσφορά της συντ/χου Νηπιαγωγού Βασιλικής Νούλα - Φίλιου. Επίσης, στους μαθητές μοιράστηκαν μπισκότα, προσφορά του αγαπητού μας φίλου, Επιχειρηματία και Ιδιοκτήτη της ΒΙΟΛΑΝΤΑ κ. Κώστα Τζιωρτζιώτη, καθώς γλυκά και χυμοί προσφορά από τον κ. Τάκη Μπαρμπάτη που διατηρεί σούπερ μάρκετ στην Διάβα.

Ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων κ. Χρήστος Τρικάλης, κατόπιν προσκλήσεως της Υπευθύνου της Πολυζωείου Ενοριακής Βιβλιοθήκης κας. Έφης Δούλη, επισκέφτηκε μετά τη λήξη του αγιασμού τον χώρο όπου στεγάζεται η ενοριακή βιβλιοθήκη. Μένοντας έκπληκτος για την εργασία που έχει συντελεστεί και ξεφυλλίζοντας βιβλία με ενδιαφέρον, σημείωσε πως η ενοριακή βιβλιοθήκη θα αποτελέσει τον σύνδεσμο με σχολεία του Ν. Τρικάλων και ιδιαιτέρως του Δήμου Μετεώρων, τα οποία θα επισκέπτονται την βιβλιοθήκη σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Μάλιστα, σημείωσε πως οι δράσεις που θα αναπτυχθούν χρειάζεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των μαθητών των σχολείων της περιοχής. Στα πλαίσια της ενημέρωσης, ο εφημέριος της Διάβας, απαριθμώντας στον κ. Τρικάλη τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η ενορία της Διάβας, ανέφερε πως υπάρχει η σκέψη στο άμεσο μέλλον να λειτουργήσει Κοινωνικό Φροντιστήριο από την ενορία της Διάβας, κάτι για το οποίο έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον ο κ. Τρικάλης, σημειώνοντας πως και σε αυτή την προσπάθεια θα συμβάλλει όσο μπορεί. Τόνισε δε πως η κα. Έφη Δούλη θα αναπτύξει σε συνεννόηση με την δασκάλα του σχολείου σχετικές εκπαιδευτικές δράσεις.

Ο Πρόεδρος, τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Διάβας, οι Επιτροπές της ενορίας, καθώς και οι συνεργάτες του νεανικού ενοριακού έργου ευχόμαστε σ' όλους τους μαθητές της Διάβας, όπου κι αν φοιτούν, υγεία και ο Θεός να ευλογεί την μαθησιακή τους πορεία. Με τη βοήθεια του Θεού και την ευλογία και αμέριστη συμπαράσταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, η ενορία μας στέκεται δίπλα σ' όλους τους μαθητές της Διάβας μέσα από τις ποικιλόμορφες δράσεις που αναπτύσσονται, θα συνεχίσει να αφουγκράζεται τις ανησυχίες τους και να αναπτύσσει όλες εκείνες τις δραστηριότητες που δίνουν ζωή στο χωριό μας, στις πλατείες και στα σοκάκια και σκορπούν μηνύματα χαράς και ελπίδας.

Καλή σχολική Χρονιά!



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
O03L8
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα









































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ