facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Η σοσιαλδημοκρατία ως λύση - Γράφει ο Απόστολος Αλεξίου [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  19/06/2022 13:12:28
Η σοσιαλδημοκρατία ως λύση -  Γράφει ο Απόστολος Αλεξίου [ΣΧΛ]

Βαδίζοντας ολοταχώς προς την καρδιά του καλοκαιριού, τα εκλογικά σενάρια φουντώνουν ολοένα και περισσότερο. Παρότι ο Πρωθυπουργός όπου σταθεί διατυμπανίζει πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, οι Βουλευτές και οι Υπουργοί του έχουν ξεκινήσει άτυπα τον προεκλογικό αγώνα. Είναι ολοφάνερο πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εγκλωβιστεί πολιτικά, καθώς κάθε μέρα που περνάει βρίσκεται σε όλο και πιο δύσκολη θέση. Οι στιγμές που βιώνουμε είναι κρίσιμες και οι χειρισμοί της κυβέρνησης φανερώνουν την παντελή έλλειψη σχεδίου. Ο πληθωρισμός, η ενεργειακή κρίση, τα ελληνοτουρκικά, η πανδημία και η παιδεία είναι τα ζητήματα στρατηγικής σημασίας στα οποία απέτυχε η Νέα Δημοκρατία. 

Στα πέντε καταστροφικά χρόνια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προστίθενται άλλα τρία τουλάχιστον της ΝΔ με αποτέλεσμα η χώρα μας να βρίσκεται ξανά σε πολύ δύσκολη θέση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβεβαίωση για τον εν λόγω ισχυρισμό από τα επίσημα στοιχεία της EUROSTAT, όπου παρουσιάζονται βασικά οικονομικά στοιχεία των χωρών (Ιταλία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία )που στα χρόνια της κρίσης προσέφυγαν στο ΔΝΤ και υπέγραψαν μνημόνια. Η μοναδική χώρα που εξήλθε από τα μνημόνια με μικρότερο ΑΕΠ από όσο εισήλθε είναι η Ελλάδα. 

Η ανάγκη για μία κυβέρνηση με σχέδιο και με συγκεκριμένες προτάσεις για τα προβλήματα των πολιτών είναι επιτακτική. Όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, στη χώρα μας αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μόνο μια προοδευτική σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση μπορεί να δώσει τη λύση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως μόνο το ΠΑΣΟΚ προτείνει συγκεκριμένες λύσεις. Το πλαφόν στη λιανική τιμή πώλησης των καυσίμων, η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, η φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, η κοινωνική κατοικία για τους νέους, η ενεργειακή αυτονομία και αναβάθμιση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία από κράτη-μέλη της ΕΕ, είναι μερικές από τις προτάσεις προκειμένου να λυθούν άμεσα ορισμένα από τα προβλήματα των πολιτών. Ασφαλώς πλησιάζοντας προς τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει αναλυτικά σε όλους τους Έλληνες το πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας, όπως έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος.

Από την άλλη οι πολίτες παρακολουθούν μια κυβέρνηση να τους περιπαίζει, καθώς σε όλες τις αποφάσεις της κρύβονται μόνο επικοινωνιακά τεχνάσματα. Η απάντηση του κ. Μητσοτάκη για το δημογραφικό είναι η επέκταση του ωραρίου των σχολείων. Η ευαισθησία για την παιδεία είναι το καινούργιο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, το οποίο τέθηκε σε διαβούλευση 14 ολόκληρες ημέρες, ενώ το αντίστοιχο νομοσχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την κα. Διαμαντοπούλου είχε τεθεί προς διαβούλευση 14 μήνες. Η απάντηση στην ακρίβεια σε ενέργεια και καύσιμα είναι επιδόματα τα οποία ενθαρρύνουν επιπλέον την κερδοφορία των επιχειρήσεων και δεν δίνουν άμεση λύση στους καταναλωτές. Όλο το χειμώνα η κυβέρνηση κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ για «λεφτόδεντρα». Όλως τυχαίως, λίγο πριν το Πάσχα η κυβέρνηση ανακάλυψε τα ‘’λεφτόδεντρα’’ και έδωσε 1,3 δισ. ευρώ σε παροχές. Με την ίδια τακτική τώρα, κρατάνε πολύ ψηλά τη φορολογία, με σκοπό να μαζέψει λεφτά για ‘’παροχές’’ ενόψει των εκλογών.

Είναι ξεκάθαρο πως ο ελληνικός λαός έχει κουραστεί από τα μεγάλα λόγια και χρειάζεται άμεσα πράξεις. Οι νέοι άνθρωποι που έφυγαν στο εξωτερικό αλλά και αυτοί που έμειναν και παλεύουν καθημερινά, έχουν ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα τους δώσει ελπίδα. Είμαι βέβαιος πως οι πολίτες θα δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα αλλαγής στις επερχόμενες εκλογές όποτε και αν διεξαχθούν.


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
zapatas (19/6/2022 10:28:42 μμ):

Τα χρέη του κόμματος θα πληρωθούν...


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
FQACN
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα












































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ