facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Η Μάνη Γιαννοτάκη, υπεύθυνη γυναικείων θεμάτων της ΔΕΕΠ ΝΔ ΤΡΙΚΑΛΩΝ για την ημέρα της γυναίκας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  08/03/2021 08:32:31
Η Μάνη Γιαννοτάκη, υπεύθυνη γυναικείων θεμάτων της ΔΕΕΠ ΝΔ ΤΡΙΚΑΛΩΝ για την ημέρα της γυναίκας
Η γυναίκα είναι λέξη γένους θηλυκού όπως και η ζωή, η μήτρα, η γέννηση, η ελπίδα, η θέληση, η εγκαρτέρηση, η δύναμη, η υπομονή, η αγάπη, η θαλπωρή, η αγκαλιά, η τρυφερότητα, η πίστη, η ανιδιοτέλεια, η αφοσίωση αλλά και τόσες ακόμα που όλες κρύβουν μέσα τους δύναμη, ενέργεια και προοπτική...

Όλες οι λέξεις θηλυκές και πιστέψτε με, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Γυναίκα: Μήτρα της ζωής, της αιωνιότητας, μάνα, αδερφή, φίλη, σύντροφος, ερωμένη, συνοδοιπόρος, Γυναίκα!!!

Τελικά η γυναίκα πρέπει να είναι δύο πράγματα: "όποια και ότι θέλει".

Η 8η Μαρτίου δεν είναι γιορτή, δεν είναι απλά μία επετειακή ημέρα που επιτάσσει μία προβλεπόμενη ευχή σε κάθε εκπρόσωπο του καλύτερου μισού του πληθυσμού του πλανήτη. Είναι καμπανάκι πως ο κόσμος παραμένει στρεβλός. Είναι υπενθύμιση. Υπάρχει για να θυμίζει τις μάχες ενός αγώνα που άρχισε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στην Νέα Υόρκη οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας και συνεχίζεται ακόμη αδιάκοπος σε όλη την υφήλιο σε χώρους εργασίας και κοινοβούλια, σε ανήλιαγα υπόγεια και πίσω από τις κουρτίνες.

Είναι ένας αγώνας για το προφανές, για το αυτονόητο: Πως δεν μπορεί να μιλάμε για ανθρωπότητα όταν το ένα μισό της δεν απολαμβάνει τον σεβασμό που του πρέπει.

Η 8η Μάρτη όμως δεν είναι μία ημέρα για να θυμίζει μόνο δεινά και μάρτυρες και το σκοτάδι απ' όπου προσπαθούμε να βγούμε ακόμα. Υπάρχει και για να αφήνει να φανούν χαραμάδες φωτός, σιωπηλές ηρωίδες του παρόντος.

Τελικά, την "Ημέρα της Γυναίκας" οι γυναίκες δεν θέλουν λουλούδια, δωράκια και αγκαλιές.

Δεν ψάχνουν προστασία ούτε ζητιανεύουν την παρέμβαση κάποιου θεσμικού "πατερούλη".

Δεν ζητούν ευγενικά να τους αποδώσουν οι άρχοντες νέα δικαιώματα. Απαιτούν να τους αναγνωριστούν τα δικαιώματα που αυτονόητα ήδη θα έπρεπε να απολαμβάνουν. Απαιτούν τυπική ισονομία και ουσιαστική ισότητα.

Η γυναίκα δεν είναι το ασθενές φύλο, αλλά το ευγενέστερο, γιατί έχει τη δύναμη της αυτοθυσίας, του σιωπηλού πόνου, της ταπεινότητας, της πίστης, της νοημοσύνης. Η διαίσθηση της γυναίκας έχει ξεπεράσει συχνά τις αλαζονικές φιλοδοξίες των ανδρών για μία ανώτερη γνώση.

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών. Είναι ημέρα σκέψης και ευαισθητοποίησης απέναντι στα εκατομμύρια γυναικών που εξακολουθούν να διαβιώνουν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Αντί για ακριβά δώρα και εορτασμούς, ας υμνήσουμε σήμερα τη γυναίκα προσφέροντας βοήθεια στις ηρωίδες γυναίκες-μητέρες που περνούν τα σύνορα αγκαλιά με τα παιδιά τους αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.

Εύχομαι όλες οι γυναίκες να συνεχίσουν να ονειρεύονται και να μάχονται για τα δικαιώματά τους.

Χρόνια πολλά σε όλες!!!

Γιαννοτάκη Μάνη
Υπεύθυνη γυναικείων θεμάτων
ΔΕΕΠ ΝΔ ΤΡΙΚΑΛΩΝ



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
61458
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ