facebook  youtube  twitter  instagram 17/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Η «μαϊμού» και η πραγματική δημοσιογραφία [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Γιώργος Βαΐου  30/11/2019 23:30:05
Η «μαϊμού» και η πραγματική δημοσιογραφία [ΣΧΛ]
«Δημοσιογραφία είναι η συγκέντρωση ειδήσεων και πληροφοριών, και η διάδοσή τους μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης με στόχο την κατά το δυνατόν ορθή πληροφόρηση των πολιτών», λέει ο ορισμός του επαγγέλματος...

Στην Ελλάδα της διαφθοράς, της προπαγάνδας και των σκανδάλων δεν θα μπορούσε το επάγγελμα της δημοσιογραφίας να βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Ο πραγματικός δημοσιογράφος δεν παραποιεί την αλήθεια, δε θέλει ο πολίτης και ο ακροατής να μαθαίνει στρεβλά τα γεγονότα.

Ο πραγματικός δημοσιογράφος δίνει χώρο σε όλους τους συνομιλητές να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους.

Ο αληθινός δημοσιογράφος σέβεται όλες τις γνώμες, ακόμα και αν δεν τις υιοθετεί, έχοντας τον τρόπο να διαχωρίσει τη θέση του και να μιλήσει για την επικινδυνότητα μίας λανθασμένης πεποίθησης.

Ο πραγματικός δημοσιογράφος δεν παρασύρεται από τα συναισθήματά του, κρατάει ουδέτερη στάση και παραμένει αντικειμενικός.

Ο αληθινός δημοσιογράφος δε βάζει το προσωπικό ή οικονομικό του συμφέρον πάνω από την αλήθεια και τη δημοσιογραφική ιδιότητα.

Στην αληθινή δημοσιογραφία, υπάρχει μία και βασική επιδίωξη: η ανακάλυψη της αλήθειας, η αποφυγή της τρομολαγνείας και της δημιουργίας παράλογου φόβου.

Τα πολιτικά συμφέροντα, η επιθυμία παραποίησης και κατεύθυνσης του ανθρώπου δεν πρέπει να είναι το γνώρισμα ενός πραγματικά καλού δημοσιογράφου.

Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να διασφαλίσουν τη διάδοση πληροφοριών ή απόψεων, που δεν συμβάλλουν στην καλλιέργεια μίσους ή προκαταλήψεων και να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια αποφυγής της διάδοσης των διακρίσεων βάσει φυλής, φύλου, σεξουαλικού προσδιορισμού, γλώσσας, θρησκείας, αναπηρίας, πολιτικών και άλλων απόψεων.

Οι δημοσιογράφοι που άξια φέρουν τον τίτλο, δεν είναι δυνατόν να υποχρεωθούν να αναλάβουν μία επαγγελματική δραστηριότητα ή να εκφράσουν μια άποψη, αντίθετη με τις επαγγελματικές τους πεποιθήσεις ή τη συνείδηση τους.

Γιώργος Βαΐου



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
Μαύρος κύκλος (1/12/2019 5:43:08 μμ):

Με βάσιμες πληροφορίες ο κύριος Βαΐου τα κάνει κόπι πάστε από τον Καζαμια γιατί έτσι ξέρει και τα μέλλοντα ,τώρα για τον τρόπο δεν έχετε παρα να τον βρείτε προσωπικά και να τον ρωτήσετε. Καλο απόγευμα Καλαμπάκα και παρακάλα να μην έρθει ξανά ο Μεσαίωνας.


ΝΤΙΝΟΣ ΑΡΧΟΝΤΗΣ (1/12/2019 4:29:02 μμ):

"Αγαπητέ Γιώργο,
Υπάρχει γύρω μας ,δυστυχως, αρκετή κακία και ανοησία. Άνθρωποι με ακρατες φιλοδοξιες και υπέρ τονισμενο "εγώ " φθόνο και μιζερια αυτοαναγορευονται δημοσιογραφοι . Με αυτούς δεν αξίζει να ασχολούμαστε ούτε ένα.πολυτιμο δευτερόλεπτο. Οι ηλίθιοι είναι αήττητοι και βρίσκονται Δυστυχώς παντού!


Nemesis (1/12/2019 11:24:55 πμ):

Αγαπητέ κ. ΧΧL το παραπάνω κείμενο σύμφωνα με την στρατιωτική ορολογία θα χαρακτηριζόταν με μια από τις λέξεις: ευθεία βολή, προειδοποίητικη βολή, τροχιοδεικτική βολή, ασφαιρή βολή.
Ο καθένας παίρνει ότι του αρέσει.
Μιας και ο κ. Βαΐου μιλάει για νεροπίστολα.


XXL (1/12/2019 9:44:00 πμ):

Το κακό που είναι Nikolakis το ότι έκανε copy paste η επειδή δεν σε καλημερίζει; Γνωρίζεστε; Αν έγραφες το όνομά σου και καλημέρα θα σου έλεγε και καφέ θα πίνατε μαζί. Ποτέ δεν μπήκες στην διαδικασία να σκεφτείς γιατί το έγραψε.


lucky luke (1/12/2019 8:28:08 πμ):

κ εχουμε πολλες μαιμουδες εδω..!!


Nikolakis (1/12/2019 1:22:03 πμ):

Κι αναρωτιομασταν ολοι τοσο καιρο πως γραφει ο Κυριος Βαιου με τοσο ωραιο λογο οταν στον προφορικο δεν λεει ουτε καλημερα!
Πεστα μας επιτελους οτι τα κανει copy paste και ειναι ολα αντιγραφη απο αλλα site και δεν τα γραφει μονος του.


ΟΧΙάς (1/12/2019 1:09:53 πμ):

Τελικά η ενημέρωση θέλει λιλί, όπως το νινί.


Βαΐου Γιώργος (1/12/2019 12:38:40 πμ):

Καλή η προσπάθεια από ψηλά να με βρέξει με νεροπίστολο.
Ξέρεις όμως κρατάω ομπρέλα.


Asynartitos (30/11/2019 11:58:21 μμ):

Αγαπητέ κ. Βαϊου, πολύ ωραία και σωστά τα όσα μας γράφετε. Νομίζω ότι όλοι μας συμφωνούμε ότι είναι πράγματι μέγα το λειτούργημα του δημοσιογράφου και πολύ δύσκολο να το υποστηρίξει κανείς. Θα ήθελα όμως κάποια στιγμή να διαβάσουμε και την προσωπική σας άποψη για τα θέματα, το τούτο ή το άλλο, και να πάψετε να μας μεταφέρετε τις γνώμες άλλων ως δική σας. Κι αυτό το λέω γιατί το άρθρο σας είναι κοπτική ραπτική από αυτό: https://purpose.gr/telika-ti-simainei-dimosiografos/
ΥΓ Ελπίζω ότι δεν θα με κόψει η λογοκρισία... ό,τι γράφω το γράφω με πραγματικό ενδιαφέρον για τον τόπο μου και για τους ανθρώπους που ευελπιστούν να προσφέρουν σε αυτόν...


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
BMVXJ
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ