facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Η Λυπούπολη και τα ...οικογενειακά κάλαντα - ΤΖΕΠΕΤΟ vol 5 [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  30/12/2016 11:43:09
Η Λυπούπολη και τα ...οικογενειακά κάλαντα - ΤΖΕΠΕΤΟ vol 5 [ΣΧΛ]
Μετά την Παυσιλιπούπολη στην Καρδίτσα, στην Καλαμπάκα για άλλη μια χρονιά άνοιξε η ...Λυπούπολη, η χριστουγεννιάτικη πόλη της λύπης όπου κυριαρχεί η έλλειψη στοιχειώδους φαντασίας και όρεξης για κάτι απλό και δημιουργικό...

Αυτό το αστείο (κωμικοτραγικό καλύτερα) θέαμα πρέπει κάποτε να λάβει ένα τέλος.

Ο πνιγμένος απΆ το Θεατρικό Εργαστήρι πιάνεται

Δεν μπορεί κάθε χρόνο το Θεατρικό Εργαστήρι να γίνεται σωσίβιο στα εορταστικά ναυάγια των εκάστοτε δημοτικών αρχών. Ο ρόλος του είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν στον οποίο το υποβάλλουν κάθε χρόνο. Κύριοι της δημοτικής αρχής, αφήστε το Θεατρικό Εργαστήρι να λειτουργήσει σύμφωνα με το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε και να πράξει έργο και πολιτισμό στον τόπο μας.

Οι περιφερόμενοι επισκέπτες

Αυτές τις μέρες γίναμε μάρτυρες περιφερόμενων επισκεπτών οι οποίοι συνεχώς ρωτούσαν και έψαχναν για το αυτονόητο μεν, ανύπαρκτο δε.

Φαντασία, οργάνωση και πρόγραμμα

Και επειδή λέγεται ότι εύκολη είναι κριτική χωρίς αντιπροτάσεις, ορίστε και ένα πρόχειρο, απλό και χωρίς μεγάλο κόστος πρόγραμμα:

• Αντί για 30ήμερα, 20ήμερα, 12ήμερα, εστιάζουμε τις εκδηλώσεις σε λιγότερες μέρες, π.χ. από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι την επομένη τη Πρωτοχρονιάς (24/12-2/1).

• ΚαθΆ όλη τη διάρκεια των ημερών αυτών να ακούγονται από τα μεγάφωνα του δήμου χριστουγεννιάτικες τραγούδια, να ζωντανέψει ο τόπος. Όσοι βρεθήκατε στο κέντρο των Τρικάλων αυτές τις ημέρες καταλαβαίνετε ακριβώς τι εννοώ.

• Δεν χρειάζεται ειδικός για να κρίνει ότι ο χώρος που στήθηκε φέτος η φάτνη είναι εντελώς άστοχος. Η φάτνη πρέπει να είναι τοποθετημένη σε κεντρικό σημείο, να μην γίνεται η ίδια «μνημείο» δίπλα σε άλλα μνημεία της πόλης, αλλά πέρασμα για τους εκατοντάδες επισκέπτες της πόλης.

• Μέρος των 24.000 ευρώ -που ήταν το φετινό μπάτζετ- θα μπορούσαν να διατεθούν σε 2-3 καλλιτέχνες (pop idols) χαμηλού μπάτζετ. Και μην μας πείτε ότι δεν υπάρχουν αξιόλογοι και αγαπητοί στο νεανικό καλλιτέχνες που με 2.000-3.000 ευρώ μπορούν να έρθουν για συναυλίες στην Καλαμπάκα.

• Επίσης στο χρονικό αυτό διάστημα ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργοί, ξυλοπόδαροι μπορούν να διασκεδάζουν καθημερινά το κοινό και τα παιδιά στο κέντρο της πόλης.

• Να υποστηρίξουν οικονομικά το όλο εγχείρημα και οι ευνοημένοι των εορτών. Και όταν λέμε ευνοημένοι εννοούμε κατά κύριο λόγο τους ξενοδόχους που -είτε λόγω Μετεώρων, είτε λόγω Μύλου Ξωτικών- τα καταλύματά τους γεμίζουν αυτές τις ημέρες. Ας βάλουν το ...αλληλέγγυο χέρι στην τσέπη τους να βοηθήσουν ανταποδοτικά τον τόπο τους.

• Διαλέξτε ΕΝΑ σημείο και κάντε το κέντρο των εκδηλώσεων (π.χ. πλατεία Δημουλά), όπου θα στηθεί η σκηνή για τις συναυλίες, τα κάλαντα από τις χορωδίες (παιδικές, ενηλίκων) της πόλης, θα λάβουν χώρα τοπικά παραδοσιακά έθιμα των ημερών με τη συμμετοχή τοπικών πολιτιστικών συλλόγων (π.χ. τσιγαρίδες, καλικάντζαροι), θα τοποθετηθεί ένα καλαίσθητο χριστουγεννιάτικο σπίτι για τις αφηγήσεις των παραμυθιών και άλλες παιδικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

• Να λείψουν οι κακοτεχνίες όπως το Παραμυθόσπιτο με τις βίδες να προεξέχουν επικίνδυνα από τα ξύλα στην οροφή.

• Τέλος βλέπετε ότι φέτος τα στολισμένα σπίτια ήταν ελάχιστα, μόνο τα καταστήματα για λόγους επαγγελματικούς στόλισαν φέτος. Και αυτό γιατί κανείς δεν έχει όρεξη για στολισμό. Δώστε κίνητρο στους δημότες συμμετάσχουν στο εορταστικό κλίμα μΆ ένα διαγωνισμό Καλύτερου Στολισμένου Σπιτιού και καλέστε τον κόσμο να ψηφίσει.

Αφήστε επιτέλους τα «οικογενειακά» κάλαντα και στις «οικογενειακές» γιορτές γιατί έχει καταντήσει η Καλαμπάκα μια στοιχειωμένη πόλη, και το χειρότερο είναι ότι κατοικείται και από ανθρώπους με αραχνιασμένα μυαλά!



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
ΕΒΕΛΙΝΑ (10/1/2017 5:19:58 μμ):

ΠΟΛΥ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ...ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ..ΒΓΑΛΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ


ΟΧΙάς (30/12/2016 12:05:29 μμ):

Ένα καλοτυλιγμένο τίποτα, όπως πέρυσι, ματαίως ασχολείστε. Το ποσό των 24.000 ευρώ με βάζει σε πονηρές σκέψεις.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
Q1LOY
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ