facebook  youtube  twitter  instagram 5/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για το ΜΗΤΡΩΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  12/10/2022 08:59:52
Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για το ΜΗΤΡΩΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ [ΣΧΛ]

Τόσο η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ, όσο και όλες οι προηγούμενες (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), με τις πολιτικές τους διαχρονικά, καταδικάζουν σε μαρασμό τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία (ποδοσφαιρικά και άλλα), που αποτελούν συνήθως τη μόνη αθλητική δραστηριότητα, κυρίως στα χωριά, για όσα καταφέρνουν να έχουν ακόμα, αφού συνειδητά δίνουν ψίχουλα, σε όσα δίνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, το ίδιο και για τις αθλητικές υποδομές, ενώ τα έξοδα κάθε χρόνο ανεβαίνουν, την ίδια ώρα όμως που στις μεγάλες ΠΑΕ και ΚΑΕ, παρέχουν πλουσιοπάροχη στήριξη, από το υστέρημα βέβαια του λαού.

Επιπλέον η κυβέρνηση, αποφάσισε να θέσει νέα σοβαρά εμπόδια στην συνέχιση της δραστηριότητας των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, με τα κριτήρια που έθεσε για να εγγραφούν υποχρεωτικά στο μητρώο αθλητικών σωματείων και μάλιστα με ασφυκτικές προθεσμίες, αφού πολλά σωματεία με αποδεδειγμένη δραστηριότητα (συμμετοχή στα πρωταθλήματα, αριθμός μελών, λειτουργία ακαδημιών κ.ά.) βρίσκονται πλέον εκτός «ΜΗΤΡΩΟΥ», γιατί δεν πληρούν κάποια κριτήρια εγγραφής τους. Αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα για την εγγραφή στο μητρώο που τους φορτώνει το υπουργείο, πάνω στα ήδη υπέρογκα έξοδα λειτουργίας που έχουν αναλάβει. Αυτά δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις Γ.Σ, χρήσης γηπέδων και λήψη της όποιας πενιχρής κρατικής επιχορήγησης. 

Η καθιέρωση του μητρώου αθλητικών σωματείων δεν σκοπεύει στην εξυγίανση του αθλητισμού όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά να δημιουργήσει το έδαφος για ανεμπόδιστη επιχειρηματική δράση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τον πλήρη έλεγχο σωματείων, όπως γίνεται στον επαγγελματικό αθλητισμό. Αυτό συνιστά πλήρη εμπορευματοποίηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, «πετώντας» έξω τον τοπικό αθλητικό σύλλογο και όσους μέχρι σήμερα ασχολούνταν αφιλοκερδώς και με μεράκι γι’ αυτόν.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, μαζί με τα μέτρα πραγματικής στήριξης του λαϊκού εισοδήματος που διεκδικούμε, αξιώνουμε λύσεις και για τα προβλήματα των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, εν προκειμένω των ποδοσφαιρικών, τα οποία αποτελούν βασικό πυλώνα του λαϊκού αθλητισμού.

Είμαστε υπέρ του ελέγχου και της διαφάνειας. Το Μητρώο ήδη υπάρχει. Όλες οι ομοσπονδίες είναι καταγεγραμμένες στη ΓΓΑ και όλα τα σωματεία στα Τμήματα Αθλητισμού και Πολιτισμού των Περιφερειών, αφού το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και η δημιουργία του πρέπει να περάσει από τις Διευθύνσεις Αθλητισμού των Περιφερειών, μέσα από τη χορήγηση σχετικών Βεβαιώσεων ότι έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη:

Να εξασφαλιστεί η απαραίτητη υποδομή από το υπουργείο για τη δωρεάν εγγραφή στο μητρώο όλων των σωματείων. Να αποσυνδεθεί η εγγραφή από το δικαίωμα χρήσης γηπέδων και λήψης κρατικής επιχορήγησης.

Να μη χρησιμοποιηθεί το «Αθλητικό Μητρώο» και τα σωματεία, για τα συμφέροντα επιχειρηματιών και εταιρειών. Είμαστε αντίθετοι στην πρακτική της κυβέρνησης το συγκεκριμένο Αθλητικό Μητρώο να είναι προσβάσιμο στους χορηγούς, προκειμένου να επιλέγουν σωματεία για τα χορηγικά τους προγράμματα για δικό τους όφελος.

Θεωρούμε ότι τα Δ.Σ των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές και όσοι στηρίζουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, δεν πρέπει να σκύψουν το κεφάλι στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών συμφερόντων που «λυμαίνονται» το ποδόσφαιρο, άλλα να παλέψουν για υγιή αθλητισμό, με ποιότητα και αξιοπρέπεια, που κρατά την νεολαία μακριά από εξαρτήσεις και «οπαδιλικια», να διεκδικήσουν ουσιαστική οικονομική στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων και την ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, έξω από κάθε είδους εμπορευματοποίηση.

11/10/2022

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας, της Λαικής Συσπείρωσης

1. Τάσος Τσιαπλές
2. Ζήσης Γκαραλιάκος 
3. Βάσω Μπακάση 
4. Αποστόλης Νάνος


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
Γιάννης Αγγελάκας (12/10/2022 9:23:46 μμ):

Οι ίδιοι ακριβώς κάποτε φωνάζατε για το δικαίωμα του κάθε τυχάρπαστου στην παραγωγή/απόσταξη χύμα τσίπουρου!!! \
Τώρα που το εξαντλήσατε, γίνατε & αθλητοπατέρες!!!
Αναρωτιέμαι, γνωρίζετε έστω & ελάχιστα το αντικείμενο του ερασιτεχνικού αθλητισμού για το οποίο εκφέρετε (δήθεν) πολιτική άποψη ή είστε απλώς άβουλα φερέφωνα τοπικών παραγοντίσκων, για ψηφοθηρικούς λόγους; γιατί , αν είχατε εμπλακεί έστω & λίγο, θα βλέπατε ότι η θεσμική αδιαφάνεια το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η διασπάθιση δημοσίων πόρων πάει σύννεφο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, εξ ου & το κόψιμο ορισμένων να πολεμήσουν τη σχετική Νομοθεσία.
Γι' αυτό θα μείνετε αιωνίως διάσημοι ως "Λέσχη του 6%". Γιατί βολεύεστε εκεί που σάς αξίζει!!!


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
SEOQB
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα

 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ