facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Η «κουτσή» απλή αναλογική, το εκ γενετής ανάπηρο θήραμα και τα όρνια - Του Βασίλειου Αγγέλη, Δικηγόρου-Δημότη

Δημοσιεύθηκε από: Αναγνώστης  20/07/2020 19:53:16
Η «κουτσή» απλή αναλογική, το εκ γενετής ανάπηρο θήραμα και τα όρνια - Του Βασίλειου Αγγέλη, Δικηγόρου-Δημότη
Εύλογα γεννάται το ερώτημα, τι σχέση έχουν τα ως άνω μεταξύ των. Δυστυχώς παραβολικά έχουν, όπως θα γίνει παρακάτω κατανοητό...

Στις δημοτικές εκλογές του 2019 εφαρμόστηκε η απλή αναλογική. Αποτέλεσμα ειδικά στον Δήμο Μετεώρων, η συμπολίτευση να έχει λάβει13 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο, η μείζονα αντιπολίτευση 14 έδρες και οι λοιποί συνδυασμοί συνολικά 6 έδρες. Είναι προφανές ότι η νυν δημοτική αρχή είναι μειοψηφία, οπότε δεν μπορεί να έχει την πλήρη και ισχυρή κυβερνησιμότητα του Δήμου. Το πρόβλημα αυτό, διαπίστωσε η νεοεκλεγμένη Κυβέρνηση Μητσοτάκη και με τον νόμο 4623/2019, προσπάθησε να ενισχύσει την δυνατότητα κυβερνησιμότητας στους Δήμους, πάλι όμως κατά ελλιπή τρόπο αφού η οποιαδήποτε παραπέρα τροποποίηση-ενίσχυση θα προσέκρουε στο Σύνταγμα. Περαιτέρω εμείς οι δημότες του Δήμου Μετεώρων, εκλέξαμε με την ψήφο μας αντιπροσώπους ικανούς, αλλά δυστυχώς και κάποιους που κατά την προσωπική μου άποψη, θα ήταν επιτυχημένοι ως Πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων και όχι δημοτικοί σύμβουλοι, πλην όμως αυτήν η αστοχία, ήταν η βούληση όλων μας με την ψήφο μας και δεν μπορεί να αλλάξει για τέσσερα χρόνια.

Καθημερινά ακούμε πολλά και διάφορα για την νυν δημοτική αρχή. Κατά περίεργο τρόπο έχει επικρατήσει να ακούγονται και να διαδίδονται περισσότερο αρνητικά, παρά θετικά σχόλια, που κάποιες φορές αγγίζουν τα όρια της λοιδορίας. Η αντιπολίτευση εν γένει, που ναι μεν ο θεσμικός της ρόλος είναι να αντιπολιτεύεται, πυροβολεί κατά ριπάς την νέα δημοτική αρχή σε κάθε λάθος της, όσο ασήμαντο και αν είναι. Παραπέρα δημιουργήθηκε η ψευδής πεποίθηση σε κάποιους δημοτικούς σύμβουλους της ομάδος του Δημάρχου, ότι είναι αναγκαίοι για την κυβερνησιμότητα, δημιουργούν εσωτερικές κόντρες και αντιπαραθέσεις, και όλα αυτά με τον νυν Δήμαρχο να προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες έναντι πάντων, για το καλό του Δήμου και των Δημοτών, που πολλαπλά, εάν είχε την απόλυτη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, προφανώς δεν θα υπολόγιζε κανένα πολιτικό κόστος, ακόμη και να εκδιώξει από την ομάδα του κάποιους ή κάποιον σύμβουλο, που τυχόν του δημιουργούν προβλήματα στην πολιτική του και να υλοποιήσει το πρόγραμμά του.

Από τα ανωτέρω, προκύπτει, ότι η «κουτσή» απλή αναλογική γέννησε ένα ανάπηρο θήραμα που λέγεται νυν δημοτική αρχή, χωρίς καμία υπαιτιότητα του νυν Δημάρχου κ. Αλέκου, ο οποίος δεν μπορούσε να επέμβει ούτε στον νόμο της απλής αναλογικής, αλλά και ούτε στο ποιος θα εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος. Η αντιπολίτευση, δεν έχει καταλάβει και δεν θέλει να καταλάβει τα δομικά και λειτουργικά προβλήματα που δημιούργησε η «κουτσή» απλή αναλογική κατά τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές και προφανώς συμπεριφέρεται και εντελώς παραβολικά όπως τα όρνια (αρπακτικά πουλιά), πάνω από το εκ γενετής ανάπηρο θήραμα περιμένοντας να το κατασπαράξει. Πρέπει να γνωρίζει όμως, ότι τα όρνια αφού κατασπαράξουν το θήραμα, πολλές φορές από το πολύ φαγητό είναι βαριά και δεν μπορούν να πετάξουν, με αποτέλεσμα έως ότου μπορέσουν να πετάξουν, γίνονται και αυτά θηράματα άλλων άγριων ζώων, που τα πιάνουν και τα κατασπαράζουν.

Η ανώμαλη αυτή δημοτική περίοδος, γεννημένη αιτία της «κουτσής» απλής αναλογικής, πρέπει να αντιμετωπιστεί με συνεργασίες των δημοτικών ομάδων για το καλό του Δήμου και το κυριότερο για τον καλό όλων των συνδημοτών μας. Οι κόντρες φέρνουν κόντρες και παραπέρα προβλήματα στην δημοτική αρχή. Θύμα αυτής της πολιτικής κόντρας είναι ο ίδιος ο Δήμος. Τα μεγαλύτερα όμως θύματα, αυτής της πολιτικής αντιπαράθεσης είμαστε εμείς οι απλοί δημότες, αφού οι εκπρόσωποί μας δεν συνεργάζονται για το καλό μας σε αυτή την δύσκολη περίοδο και αναλώνουν χρόνο στις αντιπαραθέσεις, δημιουργώντας νέα πολιτικά προβλήματα και κωλυσιεργώντας έτσι το έργο και το πρόγραμμα της νέας δημοτικής αρχής. Πολιτικές μικροπρέπειας εις βάρος της ολότητας.

Αξιότιμοι εκπρόσωποί μας (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης). Στο τέλος της θητείας θα κριθείτε από τον Λαό του Δήμου Μετεώρων και με ένα επιπλέον κριτήριο που είναι η πολιτική σας στάση, σε αυτήν την πολιτικά ανώμαλη δημοτική περίοδο. Ελπίζω κανένας σας να μην έχει την τύχη των όρνιων (παραβολικά) προφανώς με αποδοκιμασία κατά τις επόμενες εκλογές. Με την πολιτική των αντιπαραθέσεων, δεν βοηθάτε και ρίχνετε λάδι στην φωτιά. Η δημοτική περίοδος που διανύουμε, δεν είναι όπως οι προηγούμενες τουλάχιστον από την μεταπολίτευση και μετά. Δώστε χέρι συνεργασίας, στον με πανίσχυρη και νωπή λαϊκή εντολή Δήμαρχο μας, ώστε να υλοποιήσει το πρόγραμμά του. Σε κάθε περίπτωση δώστε την ανοχή σας, ώστε να διακυβερνηθεί ομαλά ο Δήμος, για το καλό όλων μας. Ευχαριστώ.

Βασίλειος Αγγέλης
Δικηγόρος- Δημότης



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
83782
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ