facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Η Ferrari F8 Tributo Racing αναζητά ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στην περιοχή των Μετεώρων

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  23/04/2023 20:38:56
Η Ferrari F8 Tributo Racing αναζητά ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στην περιοχή των Μετεώρων

Το Club Passione Rossa, το μεγαλύτερο fun club της Ferrari και ο πρόεδρος του Fabio Barone με την ομάδα του και τη βοήθεια της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, επέλεξε την περιοχή των Μετεώρων για ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας, σύμφωνα με τα Google maps. Στις 25 Απριλίου 2023, στη Θεσσαλία θα λάβει χώρα αυτή η μοναδική εκδήλωση, οποία θα καταστεί άλλη μια ενέργεια προβολής των προορισμών της Θεσσαλίας παγκοσμίως

Συγκεκριμένα, ο διακεκριμένος οδηγός της Ferrari Fabio Barone και πρόεδρος του Ferrari Club Passione Rossa, θα οδηγήσει το «F8 TRIBUTO», σε μια προσπάθεια να σπάσει το Guinness World Speed Record, διανύοντας, με το μικρότερο δυνατό χρόνο, συγκεκριμένη διαδρομή που βρίσκεται κοντά στα εντυπωσιακά Μετέωρα, εκτός του αρχαιολογικού χώρου. 

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο γεγονός, το οποίο θα μεταφερθεί και στην μικρή οθόνη, μέσω ενός αφιερωματικού ντοκιμαντέρ. Παράλληλα, θα μεταδοθεί ζωντανά από τις onboard κάμερες, που θα είναι τοποθετημένες στο αυτοκίνητο.

Η παγκόσμια τελετή παρουσίασης του ειδικά διαμορφωμένου αυτοκινήτου έγινε στις 23 Απριλίου το πρωί στο Mouzaki Palace Hotel & Spa. Εκεί σε μια εκδήλωση, παρουσία κοινού, η ομάδα του Club Passione Rossa με τον κ. Μπουτίνα και το Διευθυντή του Mouzaki Palace Hotel & Spa έκαναν τα αποκαλυπτήρια του F8 Tributo Racing

Εκεί ο Fabio Barone ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας με ειδική αναφορά στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, στον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη και στον Aντιπεριφερειάρχη Τουρισμού-Πολιτισμού κ. Γιάννη Μπουτίνα γιατί, όπως κυριολεκτικά ανέφερε, όλο το event δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχε η σημαντική συμβολή τους

Ευχαρίστησε επίσης την Αστυνομική Διεύθυνση Ν. Τρικάλων και το Διευθυντή κ. Δημήτρη Μήτραινα, τον Υποδιευθυντή κ. Καππά, το Διοικητή Α. Τ. Μετεώρων κ. Λαφαζάνη και τον Αρχιφύλακα κ. Κοσμίδη και όλη τη δύναμη του Α. Τ. Μετεώρων για την πολύτιμη βοήθειά τους για τα μέτρα ασφαλείας και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια των δοκιμών και του επίσημου αγώνα. 

Αναφέρθηκε δε, με ιδιαίτερες ευχαριστίες και στους χορηγούς - επιχειρήσεις της Θεσσαλίας, όπως τα νερά ΘΕΩΝΗ, τη SUPERFAST FERRIES, το HOTEL MOUZAKI PALACE, οινοποιείο Καραμήτρου, ελαστικά Σταυράκη, Chris Detail Hoods, και άλλες επιχειρήσεις που βοήθησαν. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού-Πολιτισμού κ. Γιάννης Μπουτίνας, αναφέρθηκε στη διαδρομή που επιλέχθηκε και είναι από τα όρια της Διάβας σε συγκεκριμένο σημείο εκκίνησης (έναντι οικίας Β. Τσιαντή) με τερματισμό στην Ε.Ο Ιωαννίνων – Τρικάλων σε συγκεκριμένο σημείο τερματισμού (σηματοδότες έναντι γραφείων ΔΕΗ), ζήτησε την κατανόηση του κοινού για το κλείσιμο της κυκλοφορίας για ορισμένη ώρα τη Δευτέρα 24/04, 14.15-14.45 ημέρα δοκιμών, ελέγχου ελαστικών και setup αυτοκινήτου και την Τρίτη 25/04, 15.00-15.30 (θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση Α. Τ. Μετεώρων). Επίσης κάλεσε τους φίλους του αυτοκινήτου να παρακολουθήσουν τον αγώνα μόνο στα σημεία εκκίνησης και τερματισμού σε χώρο που θα τους καθοδηγήσει το Α. Τ. Μετεώρων. 

Μετά τον τερματισμό το F8 Tributo Racing, θα οδηγηθεί με το safety car και χαμηλή ταχύτητα στον αύλειο χώρο του Κέντρου Ψηφιακής Προβολής Μετεώρων, όπου οι θεατές θα μπορέσουν να δουν από κοντά το αυτοκίνητο και οι διοργανωτές να κάνουν αντίστοιχες δηλώσεις. 

Ο Γιάννης Μπουτίνας, με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό που πίστεψε σε αυτό το event με παγκόσμια προβολή για την ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων, ευχαρίστησε δε την Πρέσβειρα της Ιταλίας στην Ελλάδα κα Patrizia Falcinnelli για την πολύτιμη βοήθειά της στις όλες διαβουλεύσεις.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
QCLNY
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ