facebook  youtube  twitter  instagram 7/12/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr





Η επιστημονική εξήγηση για τις «μαγικές» ιδιότητες της κοτόσουπας στο κρυολόγημα

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  30/12/2018 12:25:50
Η επιστημονική εξήγηση για τις «μαγικές» ιδιότητες της κοτόσουπας στο κρυολόγημα
Αν και οι συνταγές σούπας ποικίλλουν ανά τον κόσμο, ο ζωμός κοτόπουλου αποτελεί… ίαση για τα συμπτώματα της γρίπης και του κρυολογήματος αφού οι ευεργετικές του δράσεις είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, ποια είναι συνταγή της επιτυχίας για το πιάτο του «κρυωμένου»;...

Το κουβάρι ξεπλέκει η διαιτολόγος Σάντι Αλόνεν από το ιατρικό κέντρο Μπεθ Ντίκονες της Βοστώνης, η οποία απαντά στο ερώτημα: «Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα μπολ με κοτόσουπα μπορεί να μειώσει τη ρινική συμφόρηση και τα συμπτώματα του κρυολογήματος και αυτό οφείλεται στα συστατικά της σούπας», δήλωσε η Σάντι. «Με άλλα λόγια, ο ζεστός ζωμός είναι καταπραϋντικός ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μεγάλη πηγή ενυδάτωσης, ειδικά όταν είστε άρρωστοι ή έχετε πονόλαιμο», προσθέτει.

Με αυτή τη λογική κάθε σούπα θα μπορούσε κάθε σούπα να μας κρατήσει ενυδατωμένους. Ωστόσο, μόνο η κοτόσουπα  περιέχει τρυπτοφάνη, ουσία που βοηθά το σώμα να παράγει σεροτονίνη, έναν νευροδιαβιβαστή που ενισχύει τη διάθεση. Αυτή η διαδικασία έχει σημαντικά οφέλη όταν νιώθετε εξασθενημένοι από τα συμπτώματα της γρίπης. Το κοτόπουλο αποτελεί επίσης μια καλή πηγή ορισμένων βασικών θρεπτικών ουσιών που ενισχύουν την ανοσία του οργανισμού, όπως η βιταμίνη Β.

Πέρα από τα θρεπτικά συστατικά της κοτόσουπας, τονίζει ότι τα καρυκεύματα που προστίθενται στις διάφορες συνταγές μπορούν να την ενισχύσουν σημαντικά. Συγκεκριμένα αν προσθέσετε λίγο παραπάνω αλάτι στην κοτόσουπα διαπιστώνει κανείς ότι η περίεργη αίσθηση στα μάτια σας που κοκκινίζουν από τη γρίπη μειώνεται, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η αίσθηση της γεύσης.

Τέλος, οι περισσότερες κοτόσουπες αποτελούνται από λαχανικά που επίσης μπορεί να καταπολεμήσουν τα συμπτώματα του κρυολογήματος, με τους συνηθέστερους συνδυασμούς να είναι τα καρότα, το σέλινο και το κρεμμύδι, που ενισχύουν το ζωμό σε βιταμίνες C και K και σε άλλα αντιοξειδωτικά συστατικά.

huffingtonpost.gr

σ.σ.: Το ekalampaka.gr συχνά αναρτά ιατρικά θέματα/άρθρα, καθώς επιστημονικές έρευνες και μελέτες δημοσιευμένες σε ιατρικά περιοδικά για καθαρά ενημερωτικό σκοπό. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας σε θέματα υγείας που τους αφορούν να είναι πολύ προσεκτικοί και να συμβουλεύονται τον προσωπικό τους ιατρό.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
JUEHR
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ