facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Η δημοκρατία σε κίνδυνο ~ Γράφει ο Απόστολος Αλεξίου

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  27/01/2023 13:20:31
Η δημοκρατία σε κίνδυνο ~ Γράφει ο Απόστολος Αλεξίου

Τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη συγκυρία, με κρίσεις όπως η οικονομική η γεωστρατηγική, η ενεργειακή, έχει την ατυχία να βρίσκεται στην ηγεσία της μια κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων. Μια κυβέρνηση που αγνοεί πλήρως το κράτος δικαίου, που αποτελεί το θεμέλιο της δημοκρατίας.  Για αυτό δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μπροστά σε αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους μήνες, καθώς δεν αφορά τους λίγους αλλά αφορά στο σύνολο τη ζωή των πολιτών.

Το παρακράτος που έστησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής του ξεσκεπάστηκε και η αλήθεια που βγήκε στην επιφάνεια είναι τραγική για την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος μας. Ευρωβουλευτές, πολιτικοί αρχηγοί, επιχειρηματίες ,δημοσιογράφοι, στρατιωτικοί έπεσαν θύμα στις ορέξεις της ΕΥΠ. 

Όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακάλυψε ότι έγινε προσπάθεια παραβιάσεως του κινητού του με κακόβουλο λογισμικό η κυβέρνηση έσπευσε μέσω του κυρίου Κοντολέοντα να διαψεύσει ότι η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε. Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα ακόμη μεγαλύτερο σκάνδαλο, αυτό της συγκάλυψης. Με αποκορύφωμα  τη συμπεριφορά του κυρίου Μητσοτάκη το τελευταίο εξάμηνο ο οποίος ψεύδεται συνεχώς αρνούμενος τις παρακολουθήσεις. Βέβαια όταν οι αποδείξεις ήρθανε στην επιφάνεια φρόντισε να καταφύγει σε πρακτικές που δηλώνουν ενοχή. 

Είναι αναμφισβήτητο ότι η πολιτική ζωή του τόπου βρίσκεται στο ναδίρ. Από το σκάνδαλο του ΣΥΡΙΖΑ με τα κανάλια στην σκευωρία με την Novartis και από τις παρακολουθήσεις μέχρι τους Πάτσηδες το συμπέρασμα είναι ένα. Οι δύο τελευταίες κυβερνήσεις έχουν καταπατήσει κάθε θεσμό του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η παρουσία δε των βουλευτών των δύο κομμάτων τις τελευταίες μέρες στη βουλή αποδεικνύει περίτρανα τη σήψη στην οποία βρίσκεται το ελληνικό κοινοβούλιο. 

Στις ερχόμενες εκλογές οι πολίτες θα πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά αν επιθυμούν τη συνέχιση αυτής της κατάστασης. Είναι ξεκάθαρο πως μόνο ένας πολιτικός χώρος μπορεί να οδηγήσει  τη χώρα ξανά στην πρόοδο και την ευημερία. Το ΠΑΣΟΚ δεν σέβεται απλώς τους θεσμούς της χώρας αλλά το ίδιο τους δημιούργησε. 

Οι ανεξάρτητες αρχές ήταν ένα ακόμη μεγάλο έργο. Και ας μη λησμονούμε πως χωρίς αυτές, σήμερα δεν θα γνωρίζαμε τίποτα για το παρακράτος της Νέας Δημοκρατίας.

ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΜΜΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
H7CF5
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ