facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ για το ΚΕΘΕΑ δικαιώνει την Κυβέρνηση

Δημοσιεύθηκε από: Χρίστος Χ. Λιάπης  30/06/2022 09:51:36
Η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ για το ΚΕΘΕΑ δικαιώνει την Κυβέρνηση

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του ΣτΕ η οποία έκρινε πως ο διορισμός των μελών του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ από τον Υπουργό Υγείας είναι σύμφωνη τόσο με τη συνταγματική υποχρέωση του Κράτους να μεριμνά για την υγεία των πολιτών, όσο και με την αρχή της αυτοδιαχείρισης του ΚΕΘΕΑ. Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, Δρ. Χρίστος Λιάπης δήλωσε σχετικώς: 

«Η δικαιοσύνη μίλησε. Και η φωνή της επαλήθευσε την αντίληψη μου περί ανάληψης μιας καθόλα σύννομης θεσμικής αποστολής, παρά μιας «δοτής» θέσης διοίκησης και ευθύνης. Με 4 μήνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της θητείας του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου, του οποίου έχω την τιμή να προεδρεύω, καθώς αντιμετωπίσθηκε με σύμπνοια και αποφασιστικότητα η αρχική καχυποψία και η ως ένα βαθμό δικαιολογημένη «αντίσταση στην αλλαγή», πιστεύω ότι πλέον, η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ η οποία έκρινε πως ο διορισμός των μελών του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ από τον Υπουργό Υγείας είναι σύμφωνη τόσο με τη συνταγματική υποχρέωση του Κράτους να μεριμνά για την υγεία των πολιτών, όσο και με την αρχή της αυτοδιαχείρισης του ΚΕΘΕA, σηματοδοτεί την εμπέδωση της ομαλότητας και της νομιμότητας εντός του Οργανισμού, έτσι ώστε να συνεχίσει να ασκεί απρόσκοπτα το σημαντικό του έργο για την κοινωνία. 

Η απόφαση αυτή επικυρώνει την εξασφάλιση της εσωτερικής ειρήνης την οποία από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα τη θητεία μου ως Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, επεδίωξα να φέρω στον Οργανισμό. Πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες κοινωνικής προσφοράς του ΚΕΘΕΑ, τερματίζοντας μία φάση αναπόφευκτης εσωστρέφειας στην οποία τον είχαν καταδικάσει ποικίλες σκοπιμότητες που διακήρυτταν τη φερόμενη κατάργηση του αυτοδιοίκητου. Γίνεται πλέον σαφές και καθίσταται αδιαμφισβήτητο, από τα πλέον σεβαστά χείλη της Δικαιοσύνης, αυτά της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, πως η αλλαγή στον τρόπο ορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ δεν επηρεάζει, ουδόλως, τον σκοπό, την αποστολή, τη λειτουργία και τη χρηματοδότησή του. Και δεν θα πρέπει να συγχέεται, υπό το κράτος βιαστικών ή υποκινούμενων αναγνώσεων, ούτε λόγω άλλων στρεβλώσεων, με την “top-down” διαδικασία δημοσιονομικού ελέγχου και οικονομικής διαχείρισης που χαρακτηρίζει υποχρεωτικά όλους τους Δημόσιους Φορείς οι οποίοι εποπτεύονται από την Κυβέρνηση. 

Δεν είναι η ώρα να μιλούμε για νικητές και ηττημένους, ούτε για δικαιωμένους και αδικαίωτους. Η εξασφάλιση της ωφέλιμης και αδιατάρακτης συνέχειας του έργου του ΚΕΘΕΑ μας έχει ανάγκη όλους. 

«Πάμε μαζί», λοιπόν, όλοι, όπως είναι και το εφετινό σύνθημα της καμπάνιας μας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, με αφορμή την οποία όλη η Ελλάδα έχει κυριολεκτικά πλημμυρίσει με εκδηλώσεις που φέρνουν την κοινωνία σε επαφή με την ουσιαστική δουλειά που γίνεται στις θεραπευτικές κοινότητες του ΚΕΘΕΑ».


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
OZJLV
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ