facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Η αναβάθμιση της Ξυλογλυπτικής Σχολής ειναι γεγονός

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  14/09/2021 09:33:10
Η αναβάθμιση της Ξυλογλυπτικής Σχολής ειναι γεγονός
Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορήθηκα την αναβάθμιση της Ξυλογλυπτικής Σχολής σε Ι.Ε.Κ με την ειδικότητα του  Τεχνικού Ξυλογλυπτικής και Εφαρμογής σε Ξύλινες Κατασκευές...

Ας μην ξεχνάμε ότι ένας ιδιαίτερα σημαντικός τομέας για την αναβάθμιση της τοπικής κοινωνίας και του τουριστικού γίγνεσθαι είναι η εκπαίδευση.

Θέτοντας ως προσωπικό στοίχημα τη δυνατότητα για παροχή γνώσης και εξειδίκευσης προς το ανθρώπινο εργατικό δυναμικό του δήμου Μετεώρων, πραγματοποίησα εποικοδομητικές συζητήσεις με το Δήμαρχο κ. Αλέκο, ως ειδικός Σύμβουλός του σε θέματα Τουρισμού και Οικονομικών με στόχο την αναβάθμιση και διεύρυνση σχολών όπως το Δ.ΙΕΚ Τρικάλων (παράρτημα Καλαμπάκας) και την Ξυλογλυπτική Σχολή Καλαμπάκας.

Σε συνέχεια της εδραίωσης δύο τμημάτων στο ΙΕΚ Τρικάλων με έδρα την Καλαμπάκα ακολούθησε ένας νέος αγώνας με επικοινωνία και πρώτη επίσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου συναντήθηκα με το συντοπίτη μας Υπουργό κ. Σκρέκα. Η συνάντηση διήρκησε άνω των δύο ωρών κατά την οποία κατέθεσα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναβάθμιση της ξυλογλυπτικής σχολής με επιχειρήματα που τεκμηριώνουν την εν γένει βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την τοπική οικονομία, θίγοντας παράλληλα και άλλα θέματα. Ο κ. Υπουργός έδωσε ιδιαίτερη σημασία στις προτάσεις μου και ως εκ τούτου οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε για την καθοριστική του συμβολή.

Ακολούθησε επίσκεψή μου στα γραφεία του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ όπου συζήτησα με τη διοίκηση γνωστοποιώντας και στους ίδιους τις προτάσεις μου, όπως αυτές δομήθηκαν σε στενή συνεργασία με το Δήμαρχο κ. Αλέκο. Στο πλαίσιο αναγνώρισης και προβολής των δράσεων της Ξυλογλυπτικής Σχολής με το χαρακτηριστικό της ως μοναδική στην Ελλάδα, η διοίκησή της αποδέχθηκε πρόταση και στελέχη της εμπλούτισαν τη συμμετοχή του δήμου Μετεώρων στη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Ζάππειο, η παρουσία των οποίων «έκλεψε την παράσταση».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι επαφές με τον κ. Σκρέκα συνεχίστηκαν και κατά την ανάληψη των νέων καθηκόντων ως Υπουργού ενέργειας και περιβάλλοντος, με στόχο την ένταξη των κτηριακών δομών της Ξυλογλυπτικής Σχολής σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης καθώς η τρέχουσα κατάστασή τους κρίνεται ιδιαίτερα ενεργοβόρα.

Με απαρχή τη νέα σχολική χρονιά και την ευαισθησία που με διακρίνει σε θέματα εκπαίδευσης, αφουγκραζόμενος την προοπτική που προκύπτει στον τομέα της παιδείας, με τη δημιουργία νέων τμημάτων εξειδίκευσης, εύχομαι ολόψυχα τη λειτουργία μιας νέας χρονιάς με ακεραιότητα, υπομονή, προσήλωση στο στόχο και άριστη συνεργασία μαθητών, σπουδαστών και διδασκόντων…

Με εκτίμηση,

Σπυρίδων Δημ. Νικολογιάννης
Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Δ. Μετεώρων



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
2S125
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα












































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ