15/10/2021

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

  

 

 

 

 

 
H πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση της Marc δείχνει διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  12/10/2021 10:18:06
Την άποψη των πολιτών για τα τελευταία ζητήματα της επικαιρότητας, αλλά και την πρόθεση ψήφου καταγράφει η νέα μεγάλη δημοσκόπηση που διενήργησε η MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1...

Μεταξύ άλλων, καταγράφεται η άποψη των συμμετεχόντων στην έρευνα για την ελληνογαλλική συμφωνία, τους διαξιφισμούς στη Βουλή και τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σε ό,τι αφορά στην ταυτότητα της έρευνας, πρόκειται για πανελλαδική δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες με δικαίωμα ψήφου, με μέγεθος δείγματος 1.007 νοικοκυριών, κατά το χρονικό διάστημα 6 -11 Οκτωβρίου 2021.

Η πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 12,8%. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,8% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 6,3%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,4% και το ΜέΡΑ25 με 2,7%.

Η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MARC, η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών είναι η πανδημία με ποσοστό 49,9% και ακολουθούν η ακρίβεια (48,2%), η πορεία της οικονομίας (39,8%), τα εθνικά/ελληνοτουρκικά θέματα (28,6%) και το μεταναστευτικό (13,2%).

Η άποψη των πολιτών για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας

Σε ερώτηση σχετικά με την αμυντική συμφωνία που υπέγραψαν η Ελλάδα και η Γαλλία, το 53,1% των ερωτηθέντων την αξιολογεί “θετικά”, το 22,1% “μάλλον θετικά”, το 12.1%αρνητικά” και το 7,5% “μάλλον αρνητικά”.

Τι πιστεύουν οι πολίτες για τη διαγραφή Μπογδάνου

Σχετικά με τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, το 70,3% των συμμετεχόντων στην έρευνα την κρίνει ως “σωστή”, το 8,6% ως “λάθος”, το 6,5% ως “μάλλον σωστή” και το 2,9% ως “μάλλον λάθος”.

Πώς κρίνουν την απόφαση για περισσότερες ελευθερίες σε εμβολιασμένους

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση ερωτήθηκαν και για την απόφαση της κυβέρνησης να δοθούν περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους πολίτες. Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις, το 49,2% θεωρεί ότι η εν λόγω απόφαση είναι “σωστή”, το 23,2%λάθος”, το 12,8% “μάλλον σωστή”, ενώ το 10,9% τη χαρακτηρίζει ως “μάλλον λάθος”.

Ο καλύτερος Πρωθυπουργός

Ως προς την καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 50,4% έναντι 28,2% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

enikos.gr
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
YKTVH
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα

 


  © 2012-2021 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ