facebook  youtube  twitter  instagram 4/12/2023

chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Γιώργος Βαϊου: Η προδοσία είναι η μόνη αλήθεια που μένει [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Γιώργος Βαΐου  04/08/2023 23:49:37
Γιώργος Βαϊου: Η προδοσία είναι η μόνη αλήθεια που μένει [ΣΧΛ]

Όταν το 480 π.Χ. μπροστά στον πολυπληθέστατο στρατό των Περσών, ο Λεωνίδας με 300 Σπαρτιάτες και 700 Θεσπιείς προέβαλε γενναία αντίσταση δεν υπολόγισε σωστά τον παράγοντα της προδοσίας και του προδότη. 

Κατά την διάρκεια της μάχης των Θερμοπυλών ο προδότης Εφιάλτης πήγε στον Ξέρξη προκειμένου να του δώσει πληροφορίες για τα στενά στα οποία μάχονταν οι Έλληνες πολεμιστές και οδήγησε τους Πέρσες στα νώτα των Σπαρτιατών.

Ο Εφιάλτης έλαβε μια πλούσια χρηματική αμοιβή, με την οποία κατέφυγε για αρκετά χρόνια στη Θεσσαλία, καθώς ήταν επικηρυγμένος. Όταν επέστρεψε στη γενέτειρά του, τον αναγνώρισε ο συμπατριώτης του, ο Αθηνάδης ο Τραχίνιος, και τον σκότωσε. Ο Αθηνάδης τιμήθηκε ως ήρωας και ο Εφιάλτης έγινε ένας από τους διασημότερους προδότες της ιστορίας.

Στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη, ο Ιούδας, ένας από τους δώδεκα μαθητές του Ιησού, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το ταμείο του Ιησού και των μαθητών του, πρόδωσε τον Ιησού με αντίτιμο «τριάντα αργύρια».

Σύμφωνα με την περιγραφή του Ευαγγελίου, ο Ιούδας πρόδωσε τον Ιησού με αντίτιμο «τριάντα αργύρια»  υποδεικνύοντάς τον με ένα φιλί στους στρατιώτες του αρχιερέα Καϊάφα, ο οποίος έπειτα παρέδωσε τον Ιησού στους στρατιώτες του Πόντιου Πιλάτου και τελικά οδηγήθηκε στην σταύρωση.

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα η Ιστορία είναι ανεξάντλητη σε περιπτώσεις προδοσίας - προδοτών, οι οποίοι για τα ιδιοτελή κ.α. συμφέροντα, άλλοτε πρόδωσαν την πατρίδα, άλλοτε τους φίλους και συνεργάτες, και σε άλλες περιπτώσεις τους συναδέλφους και τους "συντρόφους". Η προδοσία, όσο κι αν είναι στην αρχή πολύ προσεκτική, στο τέλος προδίδεται μόνη της.

Ας δούμε όμως την τοπική πραγματικότητα με μεγαλύτερη ψυχραιμία. Δεν υπάρχουν προδότες πολιτικοί. Υπάρχουν πολιτικοί ικανοί και ανίκανοι. Υπάρχουν ψεύτες. Υπάρχουν λαϊκιστές. Ας σταματήσει, όμως, τώρα η κουβέντα για «προδότες». Το ζητούμενο είναι να μην προδώσουμε το αύριο της περιοχής μας. Και για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία σήμερα.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
ΒΑΙΟΣ ΚΑΡΑΛΗΣ (6/8/2023 9:54:56 πμ):

ΓΙΩΡΓΟ ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ....


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
72560
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα
























































 


  © 2012-2023 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ