27/6/2019

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

  

 

 

 Γιατί η Ελλάδα δεν έλαβε τη δόση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ; - Του Θανάση Λιούτα

Δημοσιεύθηκε από: Θανάσης Λιούτας  13/03/2019 18:20:49
Χθες η κυβέρνηση απέτυχε να λάβει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, την επιστροφή δηλαδή κερδών των κεντρικών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα. 

Χρέος μας είναι να δούμε την πραγματική εικόνα όσων συμβαίνουν και όχι τη μυθοπλασία των κυβερνώντων...

Αρχικά, η άρνηση των ευρωπαϊκών θεσμών να δώσουν στην ελληνική πλευρά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ ακυρώνει με μιας το αφήγημα της κυβέρνησης αυτής, ότι έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Πώς είμαστε εκτός μνημονίων, αφού η δόση συνδέεται με συγκεκριμένα προαπαιτούμενα; Μεταρρυθμίσεις δεν έγιναν, η δόση δε δόθηκε.

Μεγάλη σημασία επίσης έχει ότι, άφησαν για το παραπέντε τη διαμόρφωση ενός νέου νόμου προστασίας για την πρώτη κατοικία, ο οποίος είναι βασικό προαπαιτούμενο για τη δόση. Στο παραπέντε αυτοσχεδίασαν, δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση και η πρώτη κατοικία για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας συνεχίζει να είναι στον αέρα.

Είναι σημαντικό επίσης να καταλάβουμε πως αυτή η δόση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ αποτελούσε ένα βήμα μιας συνολικής στρατηγικής ελάφρυνσης του χρέους. Με δεδομένο και αυτό το τελευταίο, καταλαβαίνουμε ότι, η αδιαφορία και η ανικανότητά τους συνεχίζουν να μας στοιχίζουν πολλά.

Χθες η δόση δε δόθηκε στην Ελλάδα, επειδή η κυβέρνηση αυτή κατέβασε τα μολύβια. Στην πραγματικότητα, βέβαια, τα μολύβια, εδώ και τέσσερα χρόνια, κατεβασμένα ήταν. Ξέρουμε ότι το μόνο που τους ένοιαξε ήταν το υπερπλεόνασμα, για ψηφοθηρικούς λόγους. Αυτό, ξέρουμε όλοι πως το πέτυχαν, με διόγκωση της φορολογίας και των εισφορών, με δραματική μείωση στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και με τη μη καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών στους ιδιώτες. 

Στην πορεία προς τις εκλογές, η πολιτική τους θα συνεχίσει να έχει μόνο την εξής διάσταση, αναξιοπιστία και παροχές, την κυνική αδιαφορία για το μετά. Την αδιαφορία για τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους.

Μεγάλο αίτημα όλης της κοινωνίας, οι εκλογές. Για να αλλάξουμε την τύχη της οικονομίας και της χώρας, με το πρόγραμμα και την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
4W237
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 


 

καιρός Καλαμπάκα


 
Προτεινόμενα άρθρα


 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 

  © 2012-2018 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ