facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Γιαουρτόπιτα με φύλλο κρούστας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  10/06/2017 11:33:54
Γιαουρτόπιτα με φύλλο κρούστας
Μια πανεύκολη πίτα με λεπτή γαλατένια γεύση και ήπια γλυκύτητα. Το ελληνικό γιαούρτι μας εμπνέει να δημιουργήσουμε καλοκαιρινές νοστιμιές.

• Προετοιμασία: 20'
• Χρόνος: 35' - 40'
• Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο...

ΥΛΙΚΑ

• 4 φύλλα κρούστας για μπακλαβά
• 150 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
• 1 κιλό γιαούρτι, στραγγιστό, πλήρες
• 100 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
• 40 γρ. κορν φλάουρ
• 6 κρόκοι αυγών
• 4-5 φρέσκα φύλλα δάφνης
• λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
• Σε ένα στρογγυλό ταψί ή σε πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 20-22 εκ. απλώνουμε το ένα φύλλο κρούστας -αφήνοντας τις άκρες του να εξέχουν- και το βουτυρώνουμε.
• Από πάνω τοποθετούμε σταυρωτά το δεύτερο φύλλο κρούστας, αφήνοντας κι εδώ τις άκρες να εξέχουν, και το βουτυρώνουμε και αυτό.
• Παίρνουμε άλλο ένα φύλλο, το σουρώνουμε, το τοποθετούμε πάνω από τα άλλα δύο φύλλα και το βουτυρώνουμε.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και προσθέτουμε τους κρόκους. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα πάνω από τα φύλλα. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα σκεπάζοντας τη γέμιση και τις βουτυρώνουμε.
• Απλώνουμε από πάνω τα φύλλα δάφνης και στρώνουμε στην επιφάνεια το τέταρτο φύλλο κρούστας.
• Με ένα μαχαίρι πιέζουμε περιφερειακά τις άκρες του φύλλου για να τις διπλώσουμε προς τα μέσα (ανάμεσα στο γλυκό και τα τοιχώματα του ταψιού).
• Βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά, έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα.
• Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.

gastronomos.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
72661
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα












































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ