facebook  youtube  twitter  instagram 24/7/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


  





Γιαννιώτικη γαλατόπιτα

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  07/02/2017 11:43:54
Γιαννιώτικη γαλατόπιτα
Ένα παραδοσιακό γλυκό με γεμάτη γεύση!

• Μερίδες: 20-24
• Χρόνος προετοιμασίας: 15'
• Χρόνος μαγειρέματος: 55'
• Έτοιμο σε: 1:10'...

ΥΛΙΚΑ

• 2 λίτρα γάλα
• 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
• 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
• 6 αβγά
• 2 κουτ. σούπας βούτυρο
• 1 καψουλάκι βανίλια
• 8 φύλλα κρούστας
• 3 κουτ. σούπας κανέλλα ανακατεμένη με 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
• 2/3 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο, για το άλειμμα των φύλλων

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνετε το γάλα σε βαθιά κατσαρόλα και προσθέτετε το σιμιγδάλι σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Όταν πήξει το μίγμα το κατεβάζετε από τη φωτιά για να κρυώσει λίγο.

Χτυπάτε 4 αβγά με τη ζάχαρη και τις δύο κουταλιές σούπας βούτυρο μέχρι να γίνουν αφράτα, και προσθέτετε τη βανίλια. Προσθέτετε το μίγμα στο σιμιγδάλι, τμηματικά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία, πηχτή κρέμα. Ξαναβάζετε την κρέμα σε σιγανή φωτιά και την ανακατεύετε μέχρι να πήξει καλά.

Βουτυρώνετε ένα στενόμακρο ταψί και στρώνετε δύο φύλλα έτσι ώστε να εξέχουν από τα τοιχώματα του ταψιού, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνετε ένα τρίτο φύλλο, το αλείφετε με βούτυρο και το πασπαλίζετε με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και κανέλλα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα,

Στρώνετε πάνω στα φύλλα την κρέμα και γυρίζετε τις άκρες που εξέχουν προς τα μέσα. Χτυπάτε τα άλλα 2 αβγά και περιχύνετε από πάνω την κρέμα. Ψήνετε την πίτα στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει από πάνω.

olivemagazine.gr




Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
H6CEP
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net



 
Προτεινόμενα άρθρα






























































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ