4/12/2021

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 
 
 

 
Για το μήκος της... γενειάδας καλείται να αποφανθεί γαλλικό δικαστήριο

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  09/04/2016 10:00:51
Δικαστήριο στη Γαλλία κλήθηκε να εξετάσει την υπόθεση τεσσάρων εργαζομένων σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας που απολύθηκαν μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου διότι... αρνήθηκαν να κουρέψουν τη γενειάδα τους...

Οι τέσσερις κατηγορούν τον πρώην εργοδότη τους για θρησκευτικές διακρίσεις.

Μία εβδομάδα μετά τις επιθέσεις που προκάλεσαν τον θάνατο 130 ανθρώπων στο Παρίσι, περίπου 20 υπάλληλοι ασφαλείας του αεροδρομίου του Ορλί, που υπέβαλαν τους επιβάτες σε σωματική σάρωση προτού επιβιβαστούν στα αεροσκάφη, κλήθηκαν από τον εργοδότη τους, την εταιρεία Securitas Transport Aviation Security (STAS).

Η θυγατρική στη Γαλλία της κορυφαίας ευρωπαϊκής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας τούς ζήτησε να συμμορφωθούν με τον «ενδυματολογικό κώδικα» που ισχύει για τους εργαζόμενους της επιχείρησης, επισημαίνοντάς τους ότι «οι γενειάδες, τα μούσια ή τα μουστάκια» θα πρέπει να είναι «κοντά, κουρεμένα, να τα φροντίζουν και να τα κρατούν» σε αυτήν την κατάσταση.

Καθώς αρνήθηκαν να κουρέψουν τη γενειάδα τους, τέσσερις εξ αυτών απολύθηκαν χωρίς να τους καταβληθεί αποζημίωση. Η εταιρεία έκανε λόγο για «σοβαρό σφάλμα» στο οποίο υπέπεσαν το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου.

Ενώπιον του εργατοδικείου, ζήτησαν να τους καταβληθούν οι οφειλόμενοι μισθοί τους και επιπλέον ένα ποσό των 5.000 ευρώ ως αποζημίωση.

Οι πρώην εργαζόμενοι στην επιχείρηση ασφαλείας, που είχαν προϋπηρεσία 9 έως 10 ετών, δεν είχαν «ποτέ προκαλέσει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα» υπογράμμισε ο συνήγορός τους Ερίκ Μουτέ.

Η γενειάδα τους «δεν μεγάλωσε ξαφνικά την 13η Νοεμβρίου το βράδυ» δήλωσε με σκωπτική διάθεση ο δικηγόρος.

«Η συμπεριφορά τους δεν άλλαξε καθόλου: είναι ο τρόπος που τους αντιλαμβάνονταν που άλλαξε» λόγω του αισθήματος φόβου που επικράτησε μετά τις επιθέσεις.

Απόδειξη, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι η υπόθεση αυτή έχει να κάνει με μια «διάκριση που συνδέεται με την θρησκευτική τους πρακτική».

Όμως για τον Μπενουά Ντουμπεσέ, οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να κουρέψουν τη γενειάδα τους τονίζοντας: «Πρόκειται για μία εκδήλωση της πίστης μου και δεν έχετε το δικαίωμα να επιτίθεστε στην θρησκευτική μου ελευθερία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ως υπάλληλοι εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ασκούν δημόσια αποστολή κι επομένως οφείλουν να συμμορφώνονται με τη γαλλική νομοθεσία που αφορά το λαϊκό χαρακτήρα του Κράτους κι η οποία επιβάλλει μια αυστηρή ουδετερότητα στους εκπροσώπους του Κράτους.

Σε ό,τι αφορά δε το επιχείρημα ότι αυτοί οι υπάλληλοι είχαν πάντα γενειάδα κι ότι η Securitas άλλαξε πολιτική μετά τις επιθέσεις, αυτό είναι «ψευδές».

Όχι μόνο δεν είχαν πάντα πυκνή γενειάδα, επιπλέον «ο ενδυματολογικός κώδικας» της Securitas χρονολογείται τουλάχιστον από το 2011, τόνισε ο δικηγόρος.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί την 17η Ιουνίου. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
NYJLV
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα 


  © 2012-2021 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ