16/10/2021

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

  

 

 

 

 

 
Για μια αγκαλιά σου…

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  04/04/2020 10:07:39
Ήταν το πρωινό της περασμένης Τετάρτης, η ώρα κόντευε εννιά και όπως κάθε μέρα υπό το ζυγό του Κορωνοϊού, παρήγγειλα, για να πάρω μαζί μου, τον πρωινό καφέ μου...

Αφού ανταλλάξαμε μία σύντομη στιχομυθία με το φίλο μου Φώτη, διατηρώντας πάντα τις απαιτούμενες αποστάσεις-τύπους, τον αποχαιρέτησα για να πάω στη δουλειά μου.

Βγαίνοντας, μόλις λίγα μέτρα μακριά μου, αντίκρισα ένα περίεργο -για τις μέρες- θέαμα, ένας άντρας αγκαλιασμένος με μία γυναίκα, δύο γνωστοί και φίλοι μεταξύ τους από τα παλιά.

«Μα τι κάνουν, τρελάθηκαν; Αγκαλιάζονται μέρες που ‘ναι»; Αναρωτήθηκα, και σχεδόν αστραπιαία και πριν ο εγκέφαλος προλάβει να επεξεργαστεί την απορία μου, ντροπή και προβληματισμός κατέκλυσαν τον νου μου.

Δεκαετίες ολόκληρες χρειάστηκαν για να «κερδίσει» η «πονηρή» αγκαλιά την αθωότητά της, στα μάτια πουριτανών γερόντων και όχι μόνο, στην αντίληψη σκληροπυρηνικών πεθερικών, απλών ανθρώπων μιας άλλης ξεπερασμένης εποχής.

Επρόκειτο για μία από τις μεγαλύτερες επαναστάσεις απέναντι στα κοινωνικά ταμπού των δεκαετιών του περασμένου αιώνα.

Οι νέοι της σύγχρονης εποχής έχουν να καυχιούνται, η αγκαλιά επιτέλους αποκτούσε άλλη αξία και νόημα. Πίσω της δεν θα κρυβόταν πλέον ο ερωτικός «δόλος» ή άλλες πονηρές, κρυφές επιθυμίες.

Δεκαετίες ολόκληρες, ένας σχεδόν αιώνας…

Και τούτοι εδώ, οι οχτροί, πώς μπόρεσαν μόλις σε τρεις εβδομάδες να μας κάνουν να την απαρνηθούμε ξανά;

Μα τι ύπουλος πόλεμος είναι αυτός να κρύβομαι σπίτι μου χωρίς τη βούλησή μου και να μην μπορώ να ξεσπάσω σε κλάματα στην αγκαλιά της μάνας μου;;

Να θεωρώ τοξική την απόλυτη έκφραση στοργής και συντροφικότητας;

Μόλις τρεις εβδομάδες όχι σκληρής καραντίνας και οι αλλαγές αρχίζουν να διαφαίνονται. Αν σκληρύνουν τα πράγματα και μείνουν έτσι για πολύ καιρό ακόμα πώς θα βγούμε άραγε από εκεί μέσα;; Όσοι βγούμε…
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
E5YCM
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


 
Προτεινόμενα άρθρα

 


  © 2012-2021 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ