29/2/2020

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 


 




Γεμιστά κουλούρια σφολιάτας

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  07/09/2019 18:30:36
Πανδαισία ελληνικών τυριών κλεισμένα μέσα σε τραγανό κουλούρι.

• Μερίδες: για 12 κουλούρια
• Χρόνος προετοιμασίας: 25'
• Χρόνος μαγειρέματος: 35'
• Έτοιμο σε: 60'...

ΥΛΙΚΑ

• 2 φύλλα σφολιάτας
• 150γρ. φέτα τριμμένη
• 100γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 100γρ. μυζήθρα φρέσκια, τριμμένη
• 2 αβγά χτυπημένα
• 1 κουτ. σούπας άνηθο ή δυόσμο, ψιλοκομμένο
• ½ κουτ. γλυκού άσπρο πιπέρι τριμμένο
• 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. σούπας νερό (για το άλειμμα)
• σουσάμι για το τελείωμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ανακατεύετε τα τυριά και προσθέτετε τα χτυπημένα αβγά, τον άνηθο ή το δυόσμο και το πιπέρι. Χωρίζετε το μίγμα σε δώδεκα μερίδες.

Ανοίγετε τα φύλλα σφολιάτας και κόβετε κάθε φύλλο κατά πλάτος σε έξι λωρίδες.

Απλώνετε μια μερίδα γέμισης στο κέντρο κάθε λωρίδας, αλείφετε τις άκρες της σφολιάτας με λίγο νερό και τυλίγετε τη λωρίδα σε ρολό. Πατάτε τις άκρες για να κλείσουν και τις ενώνετε για να σχηματιστεί ένα στρογγυλό κουλούρι.

Φτιάχνετε όλα τα κουλούρια και αλείφετε την επιφάνειά τους με τον κρόκο αβγού.

Απλώνετε άφθονο σουσάμι σε μια λαδόκολλα ή σε αλουμινόχαρτο και ακουμπάτε τα κουλούρια από την πλευρά που είναι αλειμμένη με αβγό.

Τοποθετείτε τα κουλούρια σε ταψί σε απόσταση 3εκ. μεταξύ τους και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά.

olivemagazine.gr




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
U25R1
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 


 

καιρός Καλαμπάκα


 
Προτεινόμενα άρθρα








 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα



 

 

  © 2012-2018 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ