facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Γεμιστά κουλούρια σφολιάτας

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  07/09/2019 18:30:36
Γεμιστά κουλούρια σφολιάτας
Πανδαισία ελληνικών τυριών κλεισμένα μέσα σε τραγανό κουλούρι.

• Μερίδες: για 12 κουλούρια
• Χρόνος προετοιμασίας: 25'
• Χρόνος μαγειρέματος: 35'
• Έτοιμο σε: 60'...

ΥΛΙΚΑ

• 2 φύλλα σφολιάτας
• 150γρ. φέτα τριμμένη
• 100γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 100γρ. μυζήθρα φρέσκια, τριμμένη
• 2 αβγά χτυπημένα
• 1 κουτ. σούπας άνηθο ή δυόσμο, ψιλοκομμένο
• ½ κουτ. γλυκού άσπρο πιπέρι τριμμένο
• 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. σούπας νερό (για το άλειμμα)
• σουσάμι για το τελείωμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ανακατεύετε τα τυριά και προσθέτετε τα χτυπημένα αβγά, τον άνηθο ή το δυόσμο και το πιπέρι. Χωρίζετε το μίγμα σε δώδεκα μερίδες.

Ανοίγετε τα φύλλα σφολιάτας και κόβετε κάθε φύλλο κατά πλάτος σε έξι λωρίδες.

Απλώνετε μια μερίδα γέμισης στο κέντρο κάθε λωρίδας, αλείφετε τις άκρες της σφολιάτας με λίγο νερό και τυλίγετε τη λωρίδα σε ρολό. Πατάτε τις άκρες για να κλείσουν και τις ενώνετε για να σχηματιστεί ένα στρογγυλό κουλούρι.

Φτιάχνετε όλα τα κουλούρια και αλείφετε την επιφάνειά τους με τον κρόκο αβγού.

Απλώνετε άφθονο σουσάμι σε μια λαδόκολλα ή σε αλουμινόχαρτο και ακουμπάτε τα κουλούρια από την πλευρά που είναι αλειμμένη με αβγό.

Τοποθετείτε τα κουλούρια σε ταψί σε απόσταση 3εκ. μεταξύ τους και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά.

olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
04783
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ