facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Φτιάξτε έναν μικρό «κήπο» στο μπαλκόνι σας! - Τι γλάστρες πρέπει να έχετε, ανάλογα με την εποχή!

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  08/11/2015 22:06:01
Φτιάξτε έναν μικρό «κήπο» στο μπαλκόνι σας! - Τι γλάστρες πρέπει να έχετε, ανάλογα με την εποχή!

Είναι όμορφο να έχουμε ένα όμορφο μικρό «κήπο» στο μπαλκόνι μας και να τον απολαμβάνουμε όλες τις εποχές του χρόνου. Δεν αντέχουν όμως όλα τα φυτά σε όλες τις καιρικές συνθήκες...

Έτσι, για να έχετε όμορφα και ζωντανά λουλούδια και φυτά όλο τον χρόνο, φτιάξαμε έναν οδηγό με τα φυτά που θα πρέπει να προμηθεύεστε όταν η εποχή του χρόνου αλλάζει.


Φθινόπωρο

Ανανεώστε τη βεράντα σας, κάνοντας μια περιποίηση στα παλιά σας λουλούδια αλλά και προσθέτοντας μερικές νέες γλάστρες που θα της δώσουν χρώμα.

Η εποχή είναι ιδανική για κυκλάμινα, βιολέτες, ιβίσκους, γαρυφαλλιές, γαρδένιες, αζαλέες αλλά και αρωματικά φυτά και χειμωνιάτικους βασιλικούς. Τα αγαπημένα μας γεράνια, συνεχίζουν να ευδοκιμούν και το φθινόπωρο, το ίδιο ισχύει και για τις τριανταφυλλιές.

Χειμώνας

Πολλοί νομίζουν ότι ο χειμώνας μας περιορίζει στις γλάστρες με φίκους ή έλατα, αλλά υπάρχουν και «χειμωνιάτικα» λουλούδια για να προσθέσετε χρώμα στο μπαλκόνι σας. Το Αλεξανδρινό ή πιο σωστά η Ποϊνσέτια είναι ο πρωταγωνιστής των χειμερινών φυτών, αλλά και τα κυκλάμινα είναι ιδανικά και για αυτή την εποχή. Το ίδιο και οι βιολέτες, οι πανσέδες και οι αζαλέες. Οι αμυγδαλιές είναι πάντα ένας πανέμορφος προάγγελος της άνοιξης, αλλά θα πρέπει να τις περιμένετε να ανθίσουν προς το τέλος του χειμώνα.

Άνοιξη

Στην εποχή των λουλουδιών, φυσικά η λίστα είναι ατελείωτη. Οπότε απλά διαλέξτε το χρώμα, την αίσθηση, το άρωμα που θέλετε να έχει το μπαλκόνι σας και η φύση έχει πάρα πολλές όμορφες «προτάσεις» για εσάς. Γαρδένιες, ζουμπούλια, κατιφέδες, κρίνοι, πετούνιες, μαργαρίτες, καμπανούλες, γιασεμιά και πολλά άλλα θα φέρουν την άνοιξη στο μπαλκόνι σας.

Καλοκαίρι

Την εποχή που απολαμβάνουμε το μπαλκόνι μας περισσότερο από ποτέ, κάποια λουλούδια διατηρούν τα άνθη τους για πολλούς μήνες. Μερικά ξεκινούν να ανθοφορούν την άνοιξη και κάποια άλλα περιμένουν το καλοκαίρι για να δείξουν τα χρώματά τους. Ορίστε ποια είναι πανέμορφα για την πιο ζεστή εποχή του χρόνου: Ηλίανθοι, καλεντούλες, αφρικάνικες μαργαρίτες, βερβένες, ζίννιες, πετούνιες, δελφίνια, ρουντμπέκια. Επίσης, είναι ιδανική εποχή για αρωματικά φυτά όπως λεβάντα, αλλά και τον αγαπημένο μας βασιλικό.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
B48X3
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ