Ιδανικός τσιπουρομεζές, αλλά και συνοδευτικό πιάτο για το μεσημεριανό ή βραδινό σας τραπέζι, οι φουρνιστοί κολοκυθοκεφτέδες αποτελούν μια λαχταριστή γευστική επιλογή για την άνοιξη και το καλοκαίρι...
Υλικά: 6 κολοκυθάκια, 1/2 φλ. ελαιόλαδο, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ρίγανη, δυόσμος, 1 αυγό, 1 φλ. σκληρό τυρί της αρεσκείας σας, πιπέρι, αλάτι,1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Εκτέλεση: • Τρίβετε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι στον τρίφτη, ρίχνετε αλάτι και αφήνετε το μείγμα να κάτσει. • Στη συνέχεια σουρώνετε τα υγρά τους. Τοποθετείτε σε ένα μπολ το μείγμα και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά. • Πλάθετε τους κεφτέδες και τους τοποθετείτε σε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε ένα ταψί. • Ψήνετε στο grill για μισή περίπου ώρα αλλάζοντας τους πλευρά. • Σερβίρετε με στραγγιστό γιαούρτι.
|