facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Φωτοβολταϊκό πάρκο - Προβλημάτισε το ιδιοκτησιακό αλλά και το κόστος του έργου

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  07/04/2021 22:39:45
Φωτοβολταϊκό πάρκο - Προβλημάτισε το ιδιοκτησιακό αλλά και το κόστος του έργου
Πολλά ειπώθηκαν στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με το 9ο θέμα για το αίτημα της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. για δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση αγροτεμαχίου του Δήμου για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου...

Για το ιδιοκτησιακό

Προβληματισμοί ανέκυψαν σχετικά με το ιδιοκτησιακό κομμάτι του αγροτεμαχίου που προκρίνεται για την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου, μετά από έγγραφο που πρωτοκολλήθηκε στο δήμο από ιδιώτη που φέρεται να διεκδικεί την ίδια έκταση στην «Ποταμιά».

Όπως ανέφερε ο εισηγητής του θέματος Νίκος Φωλίνας στο κτηματολόγιο το συγκεκριμένο αγροτεμάχιο φαίνεται ως δημοτική έκταση, όπως είχε δηλωθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Η προεργασία και η επιλογή του συγκεκριμένου αγροτεμαχίου έχει γίνει εδώ και καιρό από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ο συγκεκριμένος δημότης εμφανίστηκε τελευταία στιγμή (μόλις χθες, 6 Απριλίου) να εγείρει αξιώσεις για το συγκεκριμένο ακίνητο.

Ο δήμαρχος προέτρεψε το σώμα να ψηφίσουν το συγκεκριμένο θέμα και να προχωρήσει η όλη διαδικασία κι αν τελικά ο δημότης ακολουθήσει τη δικαστική οδό και δικαιωθεί τελεσίδικα και αμετάκλητα, ενδεχομένως η τότε δημοτική αρχή να προβεί σε ενοικίαση του χώρου αυτού.

Τις αμφιβολίες του για το ιδιοκτησιακό εξέφρασε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Σινάνης λέγοντας ότι ο συγκεκριμένος δημότης έχει μπει σε επιδοτούμενο πρόγραμμα δενδροκαλλιέργειας και εξέφρασε το φόβο του ότι στο τέλος θα αναγκαστούμε να πληρώσουμε σε ενοίκιο τις «λίρες της Αγγλίας», ενώ άφησε αιχμές και για τη σχέση της Δημοτικής Αρχής με τον συγκεκριμένο δημότη λέγοντας ότι από τον συγκεκριμένο νοίκιασαν χώρους για θέσεις πάρκινγκ.

Ο Δημήτρης Λύπας με έντονο ύφος του ζήτησε να πάρει πίσω όσα υπονόησε με αυτή την τοποθέτηση.

Απορία για ποιο λόγο δεν επιλέχθηκε άλλο ακίνητο εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα από την περιουσία του δήμου στην περιοχή της «Ποταμιάς», εξέφρασαν τόσο ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιάννης Παπαμιχαήλ όσο και η δημοτική σύμβουλος Μαρία Φροσυνάκη.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χρόνος να επιλεγεί άλλο ακίνητο γιατί πρέπει να καταθέσουμε πρόταση στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης», απάντησε ο Δήμαρχος.

Αμφιβολίες φάνηκε να έχει και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρης Παπαχρήστος λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η δέσμευση για τα φωτοβολταϊκά είναι για 25 χρόνια. Και αν η ιδιοκτησία είναι ιδιωτική θα δεχθεί ο ιδιώτης να το δεσμεύσει για 25 χρόνια; Επίσης το όφελος που θα εξοικονομήσει ο δήμος μήπως θα είναι ίσο με το πιθανό ενοίκιο που θα δώσουμε σε περίπτωση που θα δικαιωθεί ο ιδιώτης;» Επεσήμανε επίσης ότι αν και το έγγραφο του ιδιώτη στο δήμο  πρωτοκολλήθηκε εχθές, η συζήτηση γύρω από το θέμα έχει γίνεται εδώ και μέρες.

Ως προς το κόστος

Ερωτηματικά ανέκυψαν αναφορικά με το κόστος του έργου δεδομένου ότι Δήμαρχος ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1,1 εκ. ευρώ.

Στο σημείο αυτό ο Χρήστος Σινάνης επεσήμανε ότι στην προγραμματική σύμβαση που θα υπογράψει ο δήμος με τη ΔΕΥΑΜ αναφέρετε πόσο 7,5 εκ. ευρώ.

Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι τα 7,5 εκ. είναι για 2 υποέργα. «Αυτό που συζητάμε έχει προϋπολογισμό 1,1 εκ. και είναι το "υποέργο 2". Το άλλο με προϋπολογισμό 6,5 εκ. που είναι για τα αντλιοστάσια, για τις δεξαμενές είναι το "υποέργο 1"», είπε χαρακτηριστικά.

Τελικά το θέμα πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο με τις παρατάξεις Σινάνη και Παπαμιχαήλ να ψηφίζουν με επιφύλαξη ότι δεν θα υπάρξει κάποια δικαστική διαμάχη για το ιδιοκτησιακό κομμάτι.


Σχετικά άρθρα:

Αυτό είναι το 3ο έργο που θέλει να εντάξει ο Δήμος Μετεώρων στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»
Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας (δείτε ΕΔΩ) η Δ.Ε.Υ.Α. Μετεώρων πρόκειται προβεί στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου...



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
V3QTE
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ