facebook  youtube  twitter  instagram 24/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Φωτογραφίες των Μετεώρων με χρώμα και άρωμα Ελλάδας στον Πολιτιστικό Οργανισμό NOSTOS της ελληνικής παροικίας Αργεντινής

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  27/03/2022 00:46:57
Φωτογραφίες των Μετεώρων με χρώμα και άρωμα Ελλάδας στον Πολιτιστικό Οργανισμό NOSTOS της ελληνικής παροικίας Αργεντινής

Είναι στιγμές που η έκφραση «Μια εικόνα, χίλιες λέξεις» βρίσκει την κυριολεξία της. Αν και στην περίπτωσή μας η έκφραση μπορεί να είναι «Μια εικόνα, χίλια συναισθήματα».

Αυτή είναι η περίπτωση των φωτογραφιών των Μετεώρων που πέρασαν τον Ατλαντικό και μέσω του Πολιτιστικού Οργανισμού NOSTOS της ελληνικής παροικίας Αργεντινής, έδωσαν γεύση και χρώμα Ελλάδας στους συνέλληνες που ζουν τόσο μακριά, στη χώρα του tango, πολύ περισσότερο που συνέπεσαν με τις μέρες της επετείου της ελληνικής επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821.

Τα περισσότερα συγχαρητήρια πάντως πρέπει να πάνε στους κατοίκους της περιοχής που έκαναν αυτές τις φωτογραφίες που ταξίδεψαν τόσο μακριά.

Ήταν το λιγότερο που μπορούσαν να λάβουν οι συμπατριώτες μας που ζουν τόσο μακριά και η πανδημία του κορονοϊού δεν τους άφησε να επισκεφτούν την Ελλάδα τα τελευταία δυο χρόνια.

Η Πρόεδρος του NOSTOS, κα Τσαρδίκου, απηχώντας την αγάπη όλης της ελληνικής παροικίας Αργεντινής και των φίλων του NOSTOS, έκανε την παρακάτω ανάρτηση στη σελίδα του Οργανισμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Την ίδια ανάρτηση έκανε και στα ισπανικά, μιας και φίλοι του NOSTOS είναι άνθρωποι από όλη τη Λατινική Αμερική, που δεν έχουν μεν ελληνική καταγωγή αλλά αγαπούν την Ελλάδα.

Η ανάρτηση του NOSTOS:

«Κάθε χρόνο, στο πολιτιστικό ταξίδι στην Ελλάδα, της Ελληνικής Οργάνωσης «Νόστος» της Αργεντινής, επισκεπτόμαστε την Καλαμπάκα, τα υπέροχα Μετέωρα με τα μοναστήρια τους, καθώς και το Δημαρχείο Μετέωρων και το τουριστικό του γραφείο. 

Μας έχουν λείψει πολύ τα Μετέωρα τα τελευταία δυο χρόνια, η σκληρή ομορφιά του τόπου και η ζεστασιά των ανθρώπων, όπως και ο κύριος Θύμιος Γιώτας, που είναι ο άνθρωπος-γέφυρα, που ενώνει τον τόπο του με την Ομογένεια! 

Σήμερα, με μεγάλη χαρά, ο Δήμος Μετεώρων και ο κ. Thimios Giotas, μας έστειλαν μερικές φωτογραφίες των Μετεώρων από κατοίκους της περιοχής, και «πολλά abrazos» για όλους τους Έλληνες της Αργεντινής και όλους τους φίλους του NOSTOS, λέγοντας μας μάλιστα «Είμαστε περήφανοι για σας!».

Και την παρακάτω περιγραφή: 

«Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους, σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται λίγο έξω από τη μικρή πόλη της Καλαμπάκας στη Θεσσαλία, στην Κεντρική Ελλάδα.

Πάνω τους βρίσκονται μοναστήρια, τα περισσότερα από τα οποία χτίστηκαν τον 14ο αι.

Στις μέρες μας λειτουργούν μόνο έξι μοναστήρια αλλά υπάρχουν πολλά άλλα (πάνω από είκοσι) εγκαταλειμμένα.

Όλη η περιοχή και τα μοναστήρια χαρακτηρίστηκαν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Ένα θαύμα της Φύσης και του Ανθρώπου στην Ελλάδα μας!».

Σας ευχαριστούμε πολύ και ανυπομονούμε για την αντάμωση μας! Ως τότε, σας ευχαριστούμε για αυτό το εξαιρετικό φωτογραφικό ταξίδι!».

Η ανάρτηση του NOSTOS στη γλώσσα του Θερβάντες εδώ


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
D5XBL
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ