facebook  youtube  twitter  instagram 24/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Φλογέρες μπριάμ και τρία ντιπ γιαουρτιού

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  22/06/2018 10:13:20
Φλογέρες μπριάμ και τρία ντιπ γιαουρτιού
Αυτές οι τραγανές φλογέρες είναι ό,τι πρέπει για ορεκτικό στο καθημερινό ή το κυριακάτικο τραπέζι. Εάν μάλιστα τις συνοδεύσετε με ένα -ή πολλά- από τα ντιπ που σας προτείνουμε είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσετε τους πάντες με τις μαγειρικές σας ικανότητες και τη δημιουργικότητά σας.

• Μερίδες: 20 φλογέρες
• Χρόνος προετοιμασίας: 30'
• Χρόνος μαγειρέματος: 60'
• Έτοιμο σε: 1:30'...

ΥΛΙΚΑ

• 6 φύλλα κρούστας
• 1 μελιτζάνα φλάσκα, ξεφλουδισμένη, σε κύβους
• 2 κολοκυθάκια, σε ροδέλες
• 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
• 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
• 1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
• ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
• αλάτι, πιπέρι

Για τα ντιπ
• ½ κιλό γιαούρτι σουρωτό
• 1 μικρό παντζάρι βρασμένο
• 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
• 1 κουτ. σούπας δυόσμο ξερό
• 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
• 1 κουτ. σούπας ξίδι
• αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε ταυτόχρονα τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, τις τριμμένες ντομάτες και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τη γλυκιά πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά επιπλέον και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.

Κόβετε τα φύλλα κρούστας στα τέσσερα. Στην άκρη του κάθε κομμένου φύλλου βάζετε αρκετή γέμιση, γυρίζετε τα πλάγια του φύλλου προς τα μέσα και το τυλίγετε σαν φλογερίτσα, που ακουμπάτε σε λαδωμένο ταψί. Όταν τελειώσουν όλες οι φλογέρες τις αλείφετε καλά με λάδι και τις ψήνετε στους 180οC μέχρι το φύλλο να ροδίσει καλά.

Ετοιμάζετε τα ντιπ: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι. Ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Το χωρίζετε σε τρία μέρη.

Το πρώτο μέρος το δουλεύετε στο μίξερ μαζί με το βρασμένο παντζάρι ψιλοκομμένο για να πάρετε ένα κόκκινο ντιπ.

Το δεύτερο μέρος το ανακατεύετε με μία κουταλιά κουρκουμά μέχρι να πάρετε ένα κίτρινο ντιπ.

Στο τρίτο μέρος ανακατεύετε μέσα μία κουταλιά δυόσμο.

Σερβίρετε τα τρία ντιπ το ένα δίπλα στο άλλο παρέα με τις φλογερίτσες.

olivemagazine.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
26015
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ