• Υλικά: για 4 άτομα • Προετοιμασία: 8 λεπτά • Αναμονή: 10 λεπτά • Μαγείρεμα: 30 λεπτά...
ΥΛΙΚΑ • 4 φιλέτα κοτόπουλου (στήθος, 800 γρ. περίπου) • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα • 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο τριμμένο • 200 γρ. γιαούρτι • 3 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες • 1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα • 2 κουτ. σούπας balsamico • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο • 2 παξιμάδια κρίθινα θρυμματισμένα • αλάτι, πιπέρι EΚΤΕΛΕΣΗ • Πλένουμε και σκουπίζουμε τα φιλέτα και τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος. • Xτυπάμε στο multi το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, την πάπρικα και το κόλιαντρο, περιχύνουμε με το μείγμα το κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 10 λεπτά τουλάχιστον. • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. • Ανακατεύουμε καλά σε μπολ τις ντομάτες, τον βασιλικό, τα κρεμμυδάκια, το balsamico, το σκόρδο και τα παξιμάδια. • Mοιράζουμε το μείγμα παξιμαδιού πάνω σε κάθε φιλέτο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει τραγανή η κρούστα. thecookbook.gr 
|