• Μερίδες: 4-6 • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά • Χρόνος ψησίματος: 1,5-2 ώρες...
ΥΛΙΚΑ • 1 κιλό φασολάκια φρέσκα • 2 κρεμμύδια • 4 κολοκυθάκια • 6 ντομάτες γινωμένες • 2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες • 1/2 ματσάκι μαϊντανό • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (περίπου 200ml) ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1) Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (με το χέρι γιατί στο μίξερ βγάζει πολλά υγρά) και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να μελώσει. 2) Ρίχνουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα φασολάκια και σοτάρουμε άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. 3) Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες στο χέρι και τις ρίχνουμε στο φαγητό μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. 4) Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 1 με 1,5 ώρα. 5) Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και αφήνουμε να κρυώσουν για να τα φάμε. TIPS 1) Για να μελώσουν τα φασολάκια χρειάζεται υπομονή. Αφήνετε το κρεμμύδι στο σοτάρισμα να πάρει τον χρόνο του, όπως και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά όταν τσιτσιρίζουν μέσα στο ελαιόλαδο. Όταν κλείσετε το καπάκι για να ψηθεί το φαγητό, χαμηλώνετε τη φωτιά δίνοντας του τον χρόνο που χρειάζεται για να μαλακώσουν τα λαχανικά, να παντρευτούν μεταξύ τους οι γεύσεις και να μελώσει όπως πρέπει. 2) Για να απολαύσετε τα φασολάκια, όπως εξάλλου και όλα τα λαδερά, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και να συνοδεύονται απαραιτήτως από 2 πράγματα: Φρέσκο χωριάτικο ψωμί και φέτα. madameginger.com
|