27/6/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 



Φασολάκια Λαδερά ή Μπαρμπουνοφάσουλα

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  03/06/2017 12:03:35
• Μερίδες: 4-6
• Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
• Χρόνος ψησίματος: 1,5-2 ώρες...

ΥΛΙΚΑ

• 1 κιλό φασολάκια φρέσκα
• 2 κρεμμύδια
• 4 κολοκυθάκια
• 6 ντομάτες γινωμένες
• 2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό
• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (περίπου 200ml)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι (με το χέρι γιατί στο μίξερ βγάζει πολλά υγρά) και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να μελώσει.

2) Ρίχνουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα φασολάκια και σοτάρουμε άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

3) Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες στο χέρι και τις ρίχνουμε στο φαγητό μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

4) Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 1 με 1,5 ώρα.

5) Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και αφήνουμε να κρυώσουν για να τα φάμε.

TIPS

1) Για να μελώσουν τα φασολάκια χρειάζεται υπομονή. Αφήνετε το κρεμμύδι στο σοτάρισμα να πάρει τον χρόνο του, όπως και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά όταν τσιτσιρίζουν μέσα στο ελαιόλαδο. Όταν κλείσετε το καπάκι για να ψηθεί το φαγητό, χαμηλώνετε τη φωτιά δίνοντας του τον χρόνο που χρειάζεται για να μαλακώσουν τα λαχανικά, να παντρευτούν μεταξύ τους οι γεύσεις και να μελώσει όπως πρέπει.

2) Για να απολαύσετε τα φασολάκια, όπως εξάλλου και όλα τα λαδερά, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και να συνοδεύονται απαραιτήτως από 2 πράγματα: Φρέσκο χωριάτικο ψωμί και φέτα.

madameginger.com




Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
M8IKU
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα






 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ