27/6/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 



Φακές κρέμα με κρουτόν και φέτα

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  23/09/2016 11:18:56
Οι φακές μαγειρεμένες διαφορετικά σε μια συνταγή που θα λατρέψετε.

• Μερίδες: 6
• Χρόνος προετοιμασίας: 10'
• Χρόνος μαγειρέματος: 60'
• Έτοιμο σε: 1:10'...

ΥΛΙΚΑ

• 250γρ. φακές
• 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 4
• 2 σκελίδες σκόρδου
• 1 μεγάλο καρότο σε φέτες
• 1 ντομάτα μέτρια κομμένη στα 4
• 1 πατάτα σε κύβους
• 2 δαφνόφυλλα
• ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
• 1 κουτ. σούπας ξίδι
• αλατοπίπερo

Για τα κρουτόν και το σερβίρισμα

• 4-5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε κυβάκια
• λίγη ρίγανη
• ελάχιστο ελαιόλαδο
• λίγη φέτα τρίμμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

• Βράζετε τις φακές σε κατσαρόλα με άφθονο νερό για 5 λεπτά. Πετάτε το πρώτο νερό και συνεχίζετε το βράσιμο με φρέσκο νερό. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο την ντομάτα την πατάτα τα δαφνόφυλλα, το ελαιόλαδο και ανάλογο αλατοπίπερο.

• Όταν βράσει καλά η φακή, αφαιρείτε τα δαφνόφυλλα και την πολτοποιείτε μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ. Προσθέτετε το ξίδι και λίγο ακόμη ελαιόλαδο και δίνετε άλλη μια βράση στη σούπα. Αν είναι απαραίτητο αραιώνετε με λίγο νερό.

• Για τα κρουτόν: απλώνετε τα κυβάκια του ψωμιού σε ταψί, πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη κι ελάχιστο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε και ψήνετε στους 180°C μέχρι να ροδίσουν τα κρουτόν. Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ, προσθέτοντας από πάνω μερικά κρουτόν και λίγα τρίμματα φέτας.

olivemagazine.gr





Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
BMWYJ
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα






 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ