facebook  youtube  twitter  instagram 16/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Ευχαριστήριο και ωράριο λειτουργίας Πολυζωείου Ενοριακής Βιβλιοθήκης Διάβας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  03/09/2022 14:47:01
Ευχαριστήριο και ωράριο λειτουργίας Πολυζωείου Ενοριακής Βιβλιοθήκης Διάβας

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΙΑΒΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
ΤΗΛ. 24320 23645 www.inadd.net
[email protected] instagram: enoria.diavas

Με την χάρη του Θεού και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων κ. Θεοκλήτου το Σάββατο 27 Αυγούστου, το απόγευμα, τελέστηκαν τα εγκαίνια της Πολυζωείου Ενοριακής Βιβλιοθήκης του Αγίου Δημητρίου Διάβας, που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, δίπλα ακριβώς από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος μαζί με τον πρ. εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Διάβας π. Φώτιο Βούρλα και τον νυν εφημέριο π. Ηρακλή Φίλιο, παρουσία κόσμου από την Διάβα, την Καλαμπάκα και την γύρω περιοχή. Η βιβλιοθήκη φέρει το όνομα του νεομάρτυρος Πολύζου (Πολυζώη), ο οποίος καταγόταν από την Διάβα και μαρτύρησε κοντά στο έτος 1770 μαζί με άλλους δύο νεομάρτυρες της περιοχής μας.

Πριν από τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης απευθύνθηκαν χαιρετισμοί από τους παρευρισκομένους θεσμικούς φορείς. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει η βιβλιοθηκονόμος κα. Έφη Δούλη, η οποία είναι η υπεύθυνη της Πολυζωείου ενοριακής βιβλιοθήκης. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο πρ. εφημέριος της Διάβας Πρωτοπρεσβύτερος Φώτιος Βούρλας, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Διάβας κ. Φώτης Αλέκος, τα μέλη της τοπικής κοινότητας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ντίνος Μπάρδας, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Μετεώρων κ. Βασίλης Τσίκαρης, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Μαρία Φροσυνάκη και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Διάβας κα. Ευθυμία Παπαγεωργίου - Τσιαντή. Επιστολές χαιρετισμού απέστειλαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας και η Βουλευτής της Ν.Δ. του Ν. Τρικάλων κα. Κατερίνα Παπακώστα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων κ. Θεόκλητος μίλησε με θερμά λόγια για την ενοριακή βιβλιοθήκη και τόνισε πως είναι σημαντική η κίνηση να ονομαστεί ‘’Πολυζώειος’’ προς τιμή του νεομάρτυρος Πολύζου. Επίσης, σημείωσε πως θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα στις προσπάθειες της ενορίας και της βιβλιοθήκης και θα στηρίζει προς αυτή την κατεύθυνση. Η υπεύθυνη της Πολυζωείου ενοριακής βιβλιοθήκης κα. Έφη Δούλη, με καταγωγή από την Διάβα, αναφέρθηκε στο γεγονός των πρώτων εγκαινίων ενοριακής βιβλιοθήκης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Θεόκλητο και έκανε αναφορά στη λειτουργία και στις δράσεις που θα αναπτυχθούν. Ευχαρίστησε δε όλους τους δωρητές βιβλίων, τους οποίους ανέφερε ονομαστικά.

Οφείλουμε να αναφέρουμε πως η κα. Έφη Δούλη τυγχάνει πτυχιούχος του Τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με τίτλο ‘’Ψυχοπαιδαγωγικές, διδακτικές και διαπολιτισμικές προσεγγίσεις στις ανθρωπιστικές επιστήμες’’. Η ίδια οργάνωσε με επιστημονικό τρόπο και κριτήρια την ενοριακή βιβλιοθήκη και η δουλειά που έχει επιτελέσει είναι άριστη. Μάλιστα, στα εγκαίνια της βιβλιοθήκη η ίδια ετοίμασε για τους αναγνώστες της σελιδοδείκτες και μολύβια. Η πρώτη κάρτα μέλους (αριθμ. 1) δόθηκε από την κα. Έφη Δούλη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Θεόκλητο.

Η Συλλογή της Πολυζωείου Ενοριακής Βιβλιοθήκης Διάβας αποτελείται από 1100 τίτλους βιβλίων. Το δανειστικό της τμήμα αποτελείται από 800 τίτλους, ενώ το πληροφοριακό τμήμα από  300 τίτλους. Στο δανειστικό τμήμα οι αναγνώστες μπορούν να αναζητήσουν το βιβλίο των προσωπικών τους ενδιαφερόντων στις εξής κατηγορίες: Παιδική Λογοτεχνία, Νεανική Λογοτεχνία, Εικονογραφημένες Ιστορίες, Παραμύθια, Παιδικές Εγκυκλοπαίδειες, Ελληνική Λογοτεχνία (Μυθιστορήματα, Διηγήματα), Ξένη Λογοτεχνία, Ποίηση, Εκκλησιαστικά, Ιστορικά, Επιστήμες, Βιβλία Ψυχολογίας και Φιλοσοφίας. Η ταξινόμηση του υλικού της βιβλιοθήκης έγινε σύμφωνα με τη δεκαδική ταξινόμηση Dewey, εκτός από την συλλογή της λογοτεχνίας.

Η Πολυζώειος ενοριακή βιβλιοθήκη θα λειτουργεί κάθε Κυριακή μετά τις 10:30 το πρωί, όπου οποιοσδήποτε και από οποιοδήποτε μέρος της περιοχής μας μπορεί να την επισκέπτεται, να εγγράφεται ως μέλος της, να λαμβάνει την κάρτα μέλους και να δανείζεται βιβλία. Με την έναρξη των Κατηχητικών Σχολείων τον Οκτώβριο, το ωράριο λειτουργίας θα διευρυνθεί. Επίσης, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν ανά διαστήματα να πραγματοποιούνται δράσεις, για τις οποίες θα γίνεται πάντοτε σχετική ενημέρωση. Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Διάβας κ. Φώτη Αλέκο για την παραχώρηση της αίθουσας του τοπικού συμβουλίου, όπου θα πραγματοποιούνται ορισμένες δράσεις της βιβλιοθήκης και για την παραχώρηση του φωτοτυπικού μηχανήματος προς διευκόλυνση των εργασιών της βιβλιοθήκης. 

Τέλος, ευχαριστούμε την επιχείρηση Κλιάφα για τα αναψυκτικά που προσέφερε για την εκδήλωση των εγκαινίων και το ζαχαροπλαστείο Ρόμπος στην Καλαμπάκα, καθώς και την κα. Ρούλα Μπουτίνα για τα γλυκά που προσέφεραν από το ίδιο ζαχαροπλαστείο.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
37126
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ