facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Ευρεία σύσκεψη για τον Τουρισμό στο Δημαρχείο [φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  17/02/2020 19:37:06
Ευρεία σύσκεψη για τον Τουρισμό στο Δημαρχείο [φώτος]
«Μπορούμε γιατί θέλουμε». Με αυτή τη φράση από τον Κώστα Φαμίση ολοκληρώθηκε πριν λίγο η ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο συζήτησης τον τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου...

Μία νέα σελίδα ανοίγεται στη συνεργασία φορέων και επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου με τη δημοτική αρχή, αρχής γενομένης από απόψε, καθώς αμφότερες οι πλευρές εκδήλωσαν διάθεση και πρόθεση να επιλύσουν χρόνια προβλήματα και ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Η σύσκεψη ξεκίνησε με καλωσόρισμα και χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου ο οποίος προλόγισε και το σκοπό της συνάντησης. Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και ο Επιστημονικός Συνεργάτης επί θεμάτων τουρισμού, και ακολούθησαν τοποθετήσεις-προτάσεις εκ μέρους των παριστάμενων επαγγελματιών και φορέων.

Το ευχάριστο ήταν ότι ήταν αρκετοί οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον κλάδο του τουρισμού στην περιοχή μας που ανταποκρίθηκαν σε αυτή την πρόσκληση και βρέθηκαν στο γραφείο του δημάρχου για να συζητήσουν για θέματα που άπτονται της καθημερινότητάς τους και του επαγγελματικού τους αντικειμένου.

Συζητήθηκαν θέματα που κατά το παρελθόν έχουν αναφερθεί και ξανασυζητηθεί, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει δοθεί κάποια λύση.

Για παράδειγμα έγινε αναφορά στα τουριστικά λεωφορεία ότι πρέπει κάποια στιγμή να βρεθεί κατάλληλος χώρος εντός του αστικού ιστού ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης, αποβίβαση και επιβίβαση των ταξιδιωτών-επισκεπτών.

Επίσης ένα άλλο μεγάλο ζήτημα είναι τα μονοπάτια, τα περίφημα μετεωρίτικα μονοπάτια στα οποία δεν έχει δοθεί ούτε στο ελάχιστο η σημασία, η αξία και το ενδιαφέρον που θα έπρεπε. Ο περιπατητικός τουρισμός είναι ένας τομέας του εναλλακτικού τουρισμού που απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα τουριστών, όπως έχει αναφερθεί σε πολλές εισηγήσεις για τον εναλλακτικό τουρισμό. Πρέπει τα μονοπάτια μας να χαρτογραφηθούν, να σημανθούν, να καθαριστούν και να διαφημιστούν καταλλήλως.

Αναφορά έγινε και στον Ενιαίο Φορέα Στήριξης της Τουριστικής Δραστηριότητας, που αποτελεί μία σύμπραξη των τεσσάρων Δήμων του Ν. Τρικάλων, της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, του Επιμελητηρίου και της αναπτυξιακής εταιρείας ΑΝΑΠΤΥΞΙΣ Α.Ε. Οι επαγγελματίες δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή τους αναφορικά με το γεγονός ότι ο λογότυπος του φορέα φέρεται να έχει το γράμμα «Τ» στο σχεδιασμό του.

Από το συγκεκριμένο φορέα οι επαγγελματίες περιμένουν να δουν στην πράξη πώς θα λειτουργήσει και πώς θα επιτύχει τους στόχους για τους οποίους συστήθηκε, γιατί προς το παρόν παραμένει ένας φορέας μόνο στα χαρτιά.

Η σύσκεψη έκλεισε με μία απόφαση, αυτή της σύστασης εννεαμελούς επιτροπής τουρισμού, περισσότερα για την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

toursyske1

toursyske2

toursyske3

toursyske4

toursyske5

toursyske6

toursyske7

toursyske8

toursyske9

toursyske10

toursyske11

toursyske12

toursyske13

toursyske14

toursyske15

toursyske16

toursyske17



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
G6BDO
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ