facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Ευλογία και κοπή Βασιλόπιτας στα Κατηχητικά, Καλλιτεχνικό Εργαστήρι και Πολυζώειο Βιβλιοθήκη

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  01/02/2023 09:08:24
Ευλογία και κοπή Βασιλόπιτας στα Κατηχητικά, Καλλιτεχνικό Εργαστήρι και Πολυζώειο Βιβλιοθήκη

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΤΑΓΩΝ & ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΙΑΒΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
ΤΗΛ. 24320 23645 www.inadd.net
[email protected] instagram: enoria.diavas

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου πραγματοποιήθηκε η ευλογία και κοπή Βασιλόπιτας για τα Κατηχητικά, το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι και την Πολυζώειο ενοριακή βιβλιοθήκη.

Στην κοπή πίτας συμμετείχαν η πρεσβυτέρα κα. Ελένη Οικονόμου (υπεύθυνη για το Κατηχητικό του Δημοτικού), η αγιογράφος κα. Μαίρη Κουβάτα (υπεύθυνη για το Καλλιτεχνικό εργαστήρι) και η MSc Βιβλιοθηκονόμος κα. Έφη Δούλη (υπεύθυνη για την Πολυζώειο ενοριακή βιβλιοθήκη). Πλήθος παιδιών κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό μαζί με τους γονείς τους και έζησαν όμορφες ενοριακές στιγμές!

Ο εφημέριος του ναού μίλησε στα παιδιά και στους γονείς με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται στις μέρες μας και δεν συνάδουν με το πνεύμα και τη ζωή της εκκλησίας και κάλεσε τους γονείς σε μία χριστιανική διαπαιδαγώγηση των παιδιών και σε μία πνευματική ζωή μέσα στη ζωή της εκκλησίας.

Κάθε εορτή των Τριών Ιεραρχών, η ενορία μας καθιέρωσε από πέρυσι να πραγματοποιείται ένας μαθητικός διαγωνισμός με τίτλο ''Από τη σοφία των Τριών Ιεραρχών''. Οι μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου - Λυκείου της Διάβας καλούνται να γράψουν έκθεση που σχετίζεται με τα πρόσωπα και το έργο των Τριών Ιεραρχών. Οι εκθέσεις βαθμολογούνται από την Φιλόλογο κα. Ευθυμία Παπαγεωργίου - Τσιαντή και στη συνέχεια ο μαθητής/τρια από το Δημοτικό και από το Γυμνάσιο - Λύκειο που έχει γράψει την καλύτερη έκθεση λαμβάνει από ένα δώρο. Φέτος θα δοθεί ως δώρο μία δωροκάρτα με την οποία οι δύο μαθητές/τριες θα μπορούν να αγοράσουν σχολικά είδη από το Βιβλιοχαρτοπωλείο Παπάντος στην Καλαμπάκα.

Το φλουρί κέρδισε η Παιδαγωγός κα. Λένα Λίτσιου.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
48237
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ