facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Έτσι θα αποτρέψετε τα τσιμπήματα κουνουπιών στο παιδί σας

Δημοσιεύθηκε από: Συνεργάτης Ρ. Ο.  27/05/2018 13:28:27
Έτσι θα αποτρέψετε τα τσιμπήματα κουνουπιών στο παιδί σας
Ξεκινά αυτή η περίοδος του χρόνου που οι βροχές μας δροσίζουν λίγο από τις πολλές ζέστες, αλλά αυτή η υγρασία είναι πόλος έλξης για τα κουνούπια...

Ο πιο εύκολος στόχος των κουνουπιών είναι το εκτεθειμένο δέρμα του μωρού και είναι πολύ σύνηθες να βρίσκετε πολλά τσιμπήματα πάνω του. Εφόσον τα κουνούπια κουβαλούν διάφορες ασθένειες και δεν υπάρχει εμβολιασμός που να προστατεύει τα παιδιά, η μόνη θεραπεία είναι η πρόληψη.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ

Τα κουνούπια είναι πιο ενεργά νωρίς το πρωί και το απόγευμα. Εκείνες τις ώρες είναι προτιμότερο να μην βγάζετε τα παιδιά έξω και να τα απασχολείτε στο σπίτι με παιχνίδια, πάντα με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Τα κουνούπια έλκονται από σκούρα χρώματα, όπως το μαύρο και το γκρι. Επιλέξτε ανοιχτόχρωμα ρούχα για το παιδί αλλά και για εσάς. Φορέστε του μακρυμάνικες μπλούζες και παντελόνια ώστε να εκτίθεται όσο λιγότερο γίνεται το δέρμα στα κουνούπια.

Τα κουνούπια μεγαλώνουν κυρίως σε βρώμικο ή στάσιμο νερό. Αν το νερό της βρύσης από την περιοχή σας είναι επίφοβο, προμηθευτείτε φίλτρα νερού ή προτιμήστε το εμφιαλωμένο.

Είναι γνωστό ότι το έντονο κίτρινο φως έλκει τα κουνούπια σε μεγάλο αριθμό. Όσο είναι στο χέρι σας, σβήστε τα φώτα όταν δεν χρειάζεται να είναι αναμμένα.

Αποφύγετε την παραλία κατά τη διάρκεια βροχερών περιόδων γιατί εκεί τριγυρνούν περισσότερο τα κουνούπια. Αν προκύψει, οπλιστείτε από πριν με αντικουνουπικό σπρέι ή κρέμα για όλη την οικογένεια. Εφαρμόστε κάτι επίσης πριν τον ύπνο για να κρατήσετε μακριά τα έντομα.

ΤΑ 5 ΠΙΟ ΚΟΙΝΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΠΟΛΥ

• Σχολείο. Το δεύτερο ‘σπίτι’ του παιδιού σας κρύβει κινδύνους σε κάθε χώρο οπότε πρέπει να είστε προετοιμασμένη με τα κατάλληλα προϊόντα.

• Πάρκα. Η αγαπημένη κρυψώνα των παιδιών σας είναι και η αγαπημένη των κουνουπιών. Οι θάμνοι και οι φυλλωσιές γοητεύουν τα κουνούπια, καθώς και τα σημεία με χώμα και λάσπη. Εφαρμόστε ειδικά παιδικά αυτοκόλλητα που κρατούν τα κουνούπια μακριά.

• Εξωτερικές δραστηριότητες, όπως τα μαθήματα χορού ή αθλήματα που γίνονται σε ανοιχτούς χώρους, είναι πάντα ένας κίνδυνος. Και σε αυτήν την περίπτωση, καλό είναι να βάλει το αυτοκόλλητό του για να προστατευτεί κατάλληλα.

• Γάμοι. Το καλοκαίρι ενδείκνυται για γάμους και δεξιώσεις σε ανοιχτούς χώρους και μπορεί να έχετε να πάτε σε πολλούς φέτος. Αν πάρετε το παιδί μαζί σας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.
 
ΓΙΑΤΙ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ;

Γιατί τους έλκει η μυρωδιά των μωρουδιακών προϊόντων, όπως οι πούδρες, οι κρέμες και οι λοσιόν. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιείτε προϊόντα χωρίς μυρωδιά. Όπως ήδη είπαμε, το εκτεθειμένο δέρμα είναι ο ευκολότερος στόχος τους ενώ ο ιδρώτας στα ρούχα είναι η υγρή περιοχή όπου μπορούν να αναπαραχθούν. Φροντίστε να είναι πάντα στεγνό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και να του αλλάζετε ρουχαλάκια όταν ιδρώνει.

ΣΠΙΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΕΤΕ ΤΑ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ

O χυμός λεμονιού στην περιοχή βοηθά πολύ. Μετά από 15 λεπτά, ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Αν δείτε ότι ενοχλείται και τρώγεται με το λεμόνι, καθαρίστε το αμέσως. Η αλόη βέρα έχει ευεργετική επίδραση και δροσίζει την περιοχή.

in.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
83672
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ