17/9/2019

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 Εσύ θα λείπεις; - Της Μαρίας - Ραφαέλας Παπαγεωργίου, Φοιτήτρια του τμήματος Δημοσιογραφίας & Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Μαρία-Ραφαέλα Παπαγεωργίου  23/05/2019 10:51:49
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία εταιρική σχέση μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών, που ονομάζονται «κράτη μέλη». Μέσα σε αυτήν όλοι οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουμε τι συμβαίνει για λογαριασμό μας...

Ίσως αν δεν θεωρούσαμε δεδομένη την ειρήνη που επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια στην Ευρώπη, την ελευθερία που έχουμε να ταξιδεύουμε σε άλλες χώρες, να σπουδάζουμε, να εργαζόμαστε σε αυτές και να απολαμβάνουμε βασικά αγαθά, θα κατανοούσαμε περισσότερο τα επιτεύγματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πόσο επηρεάζει την καθημερινότητά μας και θα ανησυχούσαμε περισσότερο για το μέλλον της.

Πρέπει να νιώσουμε ότι ως Ευρωπαίοι πολίτες η ψήφος μας μετράει, αφού ασκούμε άμεση επιρροή στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης με διάφορους τρόπους. Η ψήφος μας στις Ευρωεκλογές για την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συντελεί στην επιλογή των εκπροσώπων μας σε αυτό, οι οποίοι συνεργάζονται σε πολιτικές ομάδες με μέλη από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ψήφος μας είναι το δημοκρατικό μας δικαίωμα και η υποχρέωση μας όχι μόνο στον εαυτό μας αλλά και στη χώρα μας.

Πολλές φορές διαμαρτυρόμαστε για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τους πολιτικούς που την κυβερνούν. Ως νέοι έχετε αναλογιστεί ποτέ πόσο σημαντική είναι η ψήφος σας και πόσο θα μπορούσε να επηρεάσει αλλά και να αλλάξει το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Με την ψήφο μας συμβάλλουμε στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των χωρών, στη διασφάλιση της ειρήνης και ευημερίας και στην αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών. Παράλληλα, συμμετέχουμε στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενισχύουμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς είναι η φωνή των πολιτών και επιλέγουμε αυτούς που θα εκπροσωπούν τις απόψεις μας και τα “θέλω” μας μέσα σε αυτό.

Είναι δυνατόν να μιλάμε για «δημοκρατία» και να την απαιτούμε, όταν δεν ψηφίζουμε; Ξεχάστε τη δικαιολογία «Όλοι είναι ίδιοι, άρα δεν πάω να ψηφίσω». Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και προσφέρουν με το δικό τους τρόπο. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Ψήφισε αυτούς που πιστεύεις ότι θα αλλάξουν την Ευρώπη και θα την ανεβάσουν ένα επίπεδο.

Η αποχή μας στις Ευρωεκλογές, δηλώνει και την αποχή μας από τα κοινά… είναι σαν να αποσιωπούμε για όλα όσα μας δυσαρεστούν στην πολιτική, συγκαλύπτοντας έτσι διάφορες πολιτικές συμμορίες και τις πράξεις των δημαγωγών που κατηγορούμε.

Διαβάστε, ψάξτε, ενημερωθείτε και κινητοποιηθείτε. Ψηφίστε αυτούς που πιστεύετε ότι η ιδεολογία τους σας αντιπροσωπεύει και θα θέλατε να σας εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γιατί η ψήφος σας είναι η φωνή σας.

Αν δεν πας εσύ, τότε ποιος θα πάει; Εγώ πάντως θα ψηφίσω!

Της Μαρίας - Ραφαέλας Παπαγεωργίου
Φοιτήτρια του τμήματος
Δημοσιογραφίας & Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας
Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
Efstathios VITTA22 (23/5/2019 11:16:58 πμ):

Καλή η έκθεση ιδεών, αλλά η Ε.Ε. είναι αυτή που οραματίστηκε ο Γκέτε??? Είναι Ενωμένη? Για την κατανόησή της χρειάζονται βαθιές ιστορικές γνώσεις, που ξεκινούν από την Παλαιά Ρώμη, συνεχίζουν με την Αυτοκρατορία της Νέας Ρώμης κ.ο.κ. Το ερώτημα είναι γιατί απέχουν όλο και περισσότερο οι πολίτες της κάλπης και τι κάνουν οι Ευρωπαίοι για αυτό!!! Και άλλα, όπως περί Δημοκρατίας, που δεν μπορούν να αναφερθούν σε ένα σχόλιο.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
TFOQC
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 


 

καιρός Καλαμπάκα


 
Προτεινόμενα άρθρα


 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καλαμπάκα 

 

  © 2012-2018 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ