facebook  youtube  twitter  instagram 23/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής της 8ης του Μάη του 2022: Μια γιορτή της δημοκρατίας, μια νέα προοπτική για τον τόπο

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  16/05/2022 11:46:16
Εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής της 8ης του Μάη του 2022: Μια γιορτή της δημοκρατίας, μια νέα προοπτική για τον τόπο

Καλ/κα 16-05-2022

Με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τελευταία και βλέπουν το φως της δημοσιότητας, στην προσφάτως εκλεγείσα Δημοτική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στο Δήμο Μετεώρων, νιώθουμε την ανάγκη να καταθέσουμε τα εξής:

Οι εσωκομματικές διαδικασίες στις 8 του Μάη για νέες Δημοτικές Οργανώσεις, νέες Νομαρχιακές οργανώσεις, εκλογή συνέδρων και όνομα παράταξης, με την απίστευτη κοσμοσυρροή σηματοδότησε μια νέα αρχή ολικής επαναφοράς της δυναμικής και της απήχησης του κόμματος στην κοινωνία. 

Το διακύβευμα της 8ης του Μάη ήταν η θωράκιση της  ενότητας του χώρου, με βασική και θεμελιώδη αρχή τη συλλογικότητα, ως κοινό χώρο πολιτικής δράσης και συμπεριφοράς. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί αυτό σημαίνει πως η μετάβαση της ατομικότητας στο επίπεδο της συλλογικής λειτουργίας, αποτελεί το σημαντικότερο πυλώνα εύρυθμης λειτουργίας, αξιοπιστίας και προάσπισης του κύρους και της αξιοπρέπειας της παράταξής μας.

Είναι χαρακτηριστικό πως η ανανέωση στις οργανώσεις (Νομαρχιακές, Δημοτικές), είναι εντυπωσιακή και αφορά την γενιά των 30άρηδων και των 40άρηδων που ξεπερνούν το 60%, δείχνοντας πως η νέα γενιά, μπήκε κυριολεκτικά στα όργανα, για να τρέξει το νέο ΠΑΣΟΚ, αποτελώντας έτσι έναν νέο βατήρα για την νέα πορεία, που θα διασφαλίζει δεόντως ένα θεμιτό ορίζοντα προσδοκιών στηριγμένο και σφυρηλατημένο απόλυτα στην ενότητα και απαλλαγμένο από κάθε μορφής πολωτικές τάσεις και συμπεριφορές.

Δυστυχώς όμως στη Δημοτική Οργάνωση του Δήμου Μετεώρων, το αποτέλεσμα δεν προσφέρεται για απολύτως ασφαλή συμπεράσματα -ως προς το διακύβευμα- καθώς εμφιλοχωρούν αυτοδιοικητικού χαρακτήρα κριτήρια. Έτσι αντί να μπει πάνω απΆ όλα το όραμα, δηλαδή ένα εμπροσθοβαρές αξιακό πλαίσιο με πίστη στις ιδέες του δημοκρατικού σοσιαλισμού, μπήκε η κοντόφθαλμη αναμέτρηση της μικροπολιτικής, με επίδειξη δύναμης ισχύος (!!!) «ομάδων», με αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, που δυστυχώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο τοπικό «πράσινο στρατόπεδο».

Μιλάμε για την πολυπόθητη προεπιλεγμένη επιλογή δηλαδή το αργυρώνητο χρίσμα, που ακόμη και σήμερα και στο χώρο της αυτοδιοίκησης εξακολουθεί να είναι ένας θεσμός, κάτι σαν μια «ιεροτελεστία»!!!

Προφανώς και αγνοούν πως αυτή η ώρα είναι ώρα που το «εμείς» αντικαθιστά το «εγώ». Πως οι εσωτερικές αντιπαλότητες και κόντρες δεν χωρούν σε καμιά περίπτωση από την επομένη των εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό είδαν το φως της δημοσιότητας: 

α. Εσπευσμένη και πέρα για πέρα λανθασμένη ανακοίνωση του ονόματος του νέου γραμματέα,  αφού δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Τυχαία;

Β. Ραδιοφωνικές συνεντεύξεις των εμπλεκομένων που μιλούν για εντεταλμένους και παιχνίδια, για αντιθεσμικές παρεμβάσεις, απειλές για παραίτηση με χαρακτηριστικά εκβιασμού.

Γ. Επιστολή, από τρία μέλη της δημοτικής οργάνωσης, ενώ το σύνολο είναι πέντε, που μεταξύ άλλων λέει πως η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους!!!

ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΨΟΓΑ!!!

ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΚΟΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΕΒΕΝΤΗΣ


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
04883
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα









































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ