24/5/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 Έρχεται νομοθετικό πλαίσιο για τις άδειες γονιών με ανήλικα που νοσούν με Covid - Τι θα ισχύει

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  13/01/2022 08:56:59

Πιθανότατα ακόμα κι εντός της ημέρας θα είναι έτοιμη προς κατάθεση νέα νομοθετική ρύθμιση, για τις άδειες γονιών που έχουν ανήλικα παιδιά με Covid.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία, καθώς το πλαίσιο που ψηφίστηκε εκτάκτως στις πρώτες φάσεις της πανδημίας είχε «κενά» κι εν πάση περιπτώσει ανταποκρινόταν στις τότε συνθήκες.

Είναι ενδεικτικό ότι προκειμένου να υπάρξει ευελιξία στην εφαρμογή των νέων αδειών ειδικού σκοπού, δεν θα ορίζεται ρητώς ο αριθμός των ημερών αδείας, αλλά θα συνδέονται με τα εκάστοτε ισχύοντα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Σήμερα, για παράδειγμα, οι νοσούντες θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα για τουλάχιστον 5 ημέρες.

Κοινή ρύθμιση για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Εν αναμονή της τελικής διάταξης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ρυθμίζει με κοινό τρόπο τις ανάγκες των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, ενώ έχει ενδιαφέρον το πώς θα κατανεμηθεί το «βάρος» αυτών των νέων αδειών.

Στην πρώτη φάση της πανδημίας, από τις 4 ημέρες άδειας ειδικού σκοπού, οι 2 πρώτες επιβάρυναν τον εργοδότη, η 3η τον Κρατικό Προϋπολογισμό και η 4η χρεωνόταν στον εργαζόμενο ως κανονική άδεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το βασικό σενάριο που υπήρχε ως χθες το βράδυ στο τραπέζι, προέβλεπε ότι το «βάρος» αυτών των αδειών θα επιμερίζεται σε εργοδότες και Κράτος, χωρίς να «χρεώνονται» οι εργαζόμενοι γονείς.

iefimerida.gr
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
P04M8
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ