facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Επτά εύκολοι τρόποι για να καταπολεμήσετε το αίσθημα κόπωσης

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  12/02/2015 11:28:01
Επτά εύκολοι τρόποι για να καταπολεμήσετε το αίσθημα κόπωσης
Το στρες της καθημερινότητας και οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής αντικατοπτρίζονται συχνά στη σωματική υγεία των ανθρώπων, οι οποίοι αισθάνονται κουρασμένοι ή νωχελικοί. Υπάρχουν, όμως, επτά μικρά τρικ που μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε λιγότερο κουρασμένοι και γεμάτοι ενέργεια...

1. Τρώτε συχνά
Ένας εύκολος τρόπος για να αισθάνεστε γεμάτοι ενέργεια μέσα στη μέρα είναι να καταναλώνεται τρία βασικά γεύματα την ημέρα και υγιεινά σνακ κάθε τρεις με τέσσερις ώρες.

2. Βάλτε τη γυμναστική στη ζωή σας
Μετά από μια δύσκολη ημέρα στη δουλειά ή το σπίτι, μπορεί να αισθάνεστε πολύ κουρασμένοι για να πάτε στο γυμναστήριο. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι η γυμναστική βοηθάει τον οργανισμό να αυξήσει την ενέργεια –ακόμα και εάν πρόκειται για μια βόλτα 15 λεπτών!

3. Χάστε βάρος
Οι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι άνθρωποι κουράζονται ευκολότερα από όσους διατηρούν το βάρος τους σε φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό είναι άλλωστε απόλυτα φυσιολογικό, καθώς το σώμα τους πρέπει να «κουβαλάει» παραπανίσια κιλά.

4. Η σημασία του καλού ύπνου
Ακούγεται λογικό αλλά επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι τα 2/3 του ενήλικου πληθυσμού είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου, είτε δεν κοιμούνται αρκετά. Μάλιστα, ορισμένοι δεν το καταλαβαίνουν καν! Ο καλός βραδινός ύπνος θα αλλάξει αμέσως τη διάθεσή σας και θα αυξήσει την ενέργειά σας μέσα στην ημέρα.

5. Μειώστε το στρες
Το στρες «καταναλώνει» μεγάλο μέρος της ενέργειας του οργανισμού. Οι άνθρωποι με ιδιαίτερο άγχος θα πρέπει να προσθέσουν στην καθημερινότητά τους χαλαρωτικές δραστηριότητες, όπως το διάβασμα, η γιόγκα ή ακόμα και η ενασχόληση με τη μουσική.

6. Ελαττώστε την καφεΐνη
Μπορεί να είναι δύσκολο να κόψετε τελείως τον καφέ αλλά γιατροί από το Βασιλικό Κολέγιο Ψυχιάτρων στη Βρετανία αναφέρουν ότι όσοι αισθάνονται ιδιαίτερα κουρασμένοι θα πρέπει τουλάχιστον να τους ελαττώσουν. Ο καφές και τα καφεϊνούχα αναψυκτικά διαταράσσουν τον ύπνο.

7. Πίνετε περισσότερο νερό
Ορισμένες φορές αυτό το ενοχλητικό αίσθημα κούρασης οφείλεται σε μια ελαφριά αφυδάτωση. Ένα μεγάλο ποτήρι νερό διορθώνει αυτό το πρόβλημα εξαιρετικά γρήγορα! e-typos.com



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
2RB1O
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ