facebook  youtube  twitter  instagram 18/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 Επιτυχής η διάσωση σκύλου στο Κατάφυτο

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  12/01/2024 17:43:08
Επιτυχής η διάσωση σκύλου στο Κατάφυτο

Την περασμένη Τετάρτη, στις 10 Ιανουαρίου φτάνει το βράδυ στο inbox ενός εθελοντή, μια κοινοποίηση κάποιας κυρίας που έλεγε πως είχε επισκεφτεί το χωριό Κατάφυτο την περίοδο των γιορτών και πως τάιζε εκεί ένα αδέσποτο σκυλάκι που περιφερόταν στα χαμένα. Καθώς το χωριό θα άδειαζε μετά τις γιορτές η ίδια ανησυχούσε για τη μοίρα του σκύλου που ήταν ολοφάνερο πως το είχαν εγκαταλείψει. Το ίδιο βράδυ, η κοινοποίηση διασπείρεται προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να γνωστοποιηθεί όσο μακρύτερα γίνεται.

Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, ειδοποιούμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κο. Νίκο Τσιούκα ο οποίος έδωσε αμέσως εντολή να ανέβει η ομάδα περισυλλογής στο χωριό το επόμενο πρωί.

Σήμερα Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, η ομάδα ανέβηκε πρωί πρωί στο χωριό, βρήκε το εγκαταλελειμμένο σκυλάκι και το κατέβασε στην Καλαμπάκα. Αφού πέρασε από την κτηνίατρο κα. Μαρία Στατήρα για τις απαραίτητες εξετάσεις, τσιπαρίστηκε και εμβολιάστηκε και λιάζεται πλέον χορτάτος και ασφαλής στο κυνοκομείο Καλαμπάκας. Μια οικογένεια από τη Λάρισα μας ειδοποίησε ότι ενδιαφέρεται να το υιοθετήσει και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη μεταφορά του στο νέο του σπίτι.

Ο λόγος που γράφουμε δημόσια αυτές τις γραμμές δεν είναι άλλος από το να υπερθεματίσουμε για άλλη μια φορά τη μεγάλη σημασία που έχει η συνεργασία και η αλληλεγγύη μέσα σε μια κοινωνία όταν αυτή θέλει να λέγεται πολιτισμένη. Μια μεγάλη αλυσίδα ανθρώπων που δε γνωρίζονται μεταξύ τους, φτιάχτηκε προκειμένου να σωθεί ένα σκυλάκι από βέβαιο θάνατο. Οι αρμόδιες αρχές αντέδρασαν αμέσως στο κάλεσμα και με προθυμία έκαναν ακριβώς αυτό που διατάζει η θέση τους. Το καθήκον τους! Χωρίς παρακάλια, χωρίς να χρειαστεί να πάρουμε εκατό τηλέφωνα που τα μισά δε θα μας τα σήκωναν, χωρίς να νιώθουμε ότι ενοχλούμε ενώ στην πραγματικότητα θέλουμε να βοηθήσουμε. Χωρίς όλα αυτά που μέχρι τώρα ως εθελοντές βιώναμε και μας απέλπιζαν. 

Η νέα δημοτική αρχή φαίνεται να θέλει να φέρει οριστική λύση στο θέμα των αδέσποτων ζώων και θέλει να το κάνει με ανοιχτή καρδιά προς τα έξω. Ζητώντας τη συνεργασία και τη βοήθεια όλων μας, με διάθεση να ακούσει, να κρατήσει σημειώσεις, να μάθει και να δώσει λύσεις.

Μπράβο σας κύριε Αντιδήμαρχε κε. Νίκο Τσιούκα γιΆ αυτήν σας την προσπάθεια. Κάνατε μόλις μια πολύ καλή αρχή. Μπράβο σου κτηνίατρε κα. Μαρία Στατήρα για την επαγγελματική σας ακεραιότητα. Μπράβο σας σπουδαία παιδιά της περισυλλογής, κε. Βαγγέλη Βασιλείου και κε. Τάκη Σαλονικίδη για άλλη μια φορά σας ευχαριστούμε από καρδιάς. Μπράβο σου αόρατε κε. Αργύρη Κόμματε που έμεινες πίσω να κάνεις την «βρώμικη» δουλειά ώστε οι σούπερ ήρωες να κάνουν τη δική τους. Μπράβο σε όλους τους εθελοντές, που ο καθένας έβαλε το λιθαράκι του σε αυτήν την ανθρώπινη αλυσίδα.

Αυτά είναι νέα που πρέπει να ακούγονται!!!! Αυτός είναι ο πολιτισμός που θέλουμε να έχουμε από δω και μπρος σε αυτήν την πόλη, που δείχνει να αλλάζει!!!!

Φιλοζωικός Σύλλογος Καλαμπάκας (ΦΙ.ΣΥ.ΚΑ.)
Εθελοντική ομάδα δράσης Angels with pawsShare on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
ITDFQ
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα


 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ