facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ | Πρωτοσύγκελλος: Η πόλη πρέπει να έχει ταυτότητα στις εκδηλώσεις ~ «Όχι» στην επαναφορά του Καρναβαλιού από Δήμαρχο ~ Όλες οι αποφάσεις [ΣΧΛ]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  31/01/2023 19:56:21
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ | Πρωτοσύγκελλος: Η πόλη πρέπει να έχει ταυτότητα στις εκδηλώσεις ~ «Όχι» στην επαναφορά του Καρναβαλιού από Δήμαρχο ~ Όλες οι αποφάσεις [ΣΧΛ]

Συνεδρίασε απόψε η Επιτροπή Τουρισμού του δήμου μας στο πλαίσιο του προγραμματισμού δράσεων και εκδηλώσεων για το επόμενο χρονικό διάστημα, με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξή της:

1ο θέμα: Συμμετοχή του Δήμου Μετεώρων στη συνέχεια υλοποίησης του έργου του ενιαίου φορέα τουρισμού ΠΕ Τρικάλων

Ο Πρόεδρος (Δήμαρχος) πρότεινε να συνεχίσει ακόμη ένα χρόνο να συμμετέχει ο δήμος μας στον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού, ενώ είπε πως ο Δήμος Τρικκαίων οριστικά αποχωρεί από το σχήμα.

Με την πρόταση συμφώνησαν όλα τα μέλη της επιτροπής.



2ο θέμα: Συμμετοχή του Δήμου Μετεώρων σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού σε συνεργασία με λοιπούς φορείς

Προτάθηκε η συμμετοχή του δήμου μας με άλλους φορείς στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Ferie for Alle» που πραγματοποιείται στο Χέρνινγκ της Δανίας το διήμερο, 24-26 Φεβρουαρίου. Το κόστος της συμμετοχής υπολογίζεται στο ποσό των 7.000 ευρώ (4000€ για τη μίσθωση περιπτέρου και 3000€ για τη μεταφορά και τη διαμονή).

Ο Πρωτοσύγκελλος, Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης ανάφερε ότι η μητρόπολη θα συνδράμει, αλλα δεν θα παραστεί κάποιος εκπρόσωπός της.

Ο Γιάννης Μπουτίνας, αναφέρθηκε στον κατάλογο των διεθνών εκθέσεων που προγραμματίζει να συμμετάσχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας το 2023:


Επεσήμανε ότι ο Δήμος Μετεώρων έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε αυτές μαζί με την Περιφέρεια. Σημείωσε όμως ότι αυτό θα πρέπει να έχει στόχο, συνέχεια και συνέπεια, δηλαδή η επίσκεψη και συμμετοχή θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο για να έχει αποτέλεσμα.



3ο θέμα: Δράσεις του Δήμου Μετεώρων στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων - παραστάσεων

Ακολούθησε μια γενική συζήτηση σχετικά με εκδηλώσεις που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.

Σπ. Νικολογιάννης: Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε κάτι ανάλογο με το Κυνήγι του Θησαυρού που ήδη υπάρχει ως εκδήλωση για τους επισκέπτες που θα έρθουν για το τριήμερο, και να το συνδέσουμε με περιήγηση σε σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής (βυζαντινός ναός μουσεία κλπ).

Γ. Κουρέλης: "Δεν θεωρώ ότι για τέτοια τριήμερα πως θα πρέπει να σχεδιάζουμε κάτι για τους επισκέπτες. Δεν πρέπει να έχουμε αυτή την αγωνία. Αλλα πράγματα πρέπει να μας απασχολούν. Οι δράσεις θα πρεπει να είναι για τα παιδάκια τα δικά μας.

Ο Πρωτοσύγκελλος, Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης τόνισε ότι η πόλη μας πρέπει να αποκτήσει μια ταυτότητα την οποία πρέπει να την επικοινωνεί και στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται. 

Ανέφερε μεταξύ άλλων, επ' αυτού: "Ο επισκέπτης θα ερθει στην Καλαμπάκα για τα Μετέωρα. Αυτό είναι πρόβλημα. Ναι, να έρθει για τα Μετέωρα, αλλά θα πρέπει να έχει και η πόλη μια ταυτότητα, έτσι ώστε αυτός που θα έρθει για τα Μετέωρα να ξέρει ότι και η Καλαμπάκα έχει κάτι που την ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες πόλεις. Και δεν γίνεται αλλιώς, αυτή την ταυτότητα η Καλαμπάκα θα την πάρει από τα Μετέωρα. Έτσι η Καλαμπάκα θα γίνει πόλη-προορισμός".

Η συζήτηση ήρθε και στο καρναβάλι που γινόταν στην Καλαμπάκα τις περασμένες δεκαετίες, με το Δήμαρχο να δηλώνει κάθετα αντίθετος στην επαναφορά του καρναβαλιού.

Ο Γιάννης Μπουτίνας είπε -με αφορμή την αναφορά του Πρωτοσυγκέλλου στην ανάδειξη και τη δημιουργία ενός Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής- πως δέχθηκε μια πρόταση από τη Λυρική Σκηνή να πραγματοποιηθεί Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής στην πόλη μας (για το Σεπτέμβρη και να καθιερωθεί κάθε χρόνο) και είπε πως θα το συζητήσει με το Μητροπολίτη.

Επίσης ανέφερε πως το Γεωπάρκο Μετεώρων - Πύλης προχωράει και το Μάρτιο ξεκινάει η ειδική σήμανση σε σημεία εισόδου και στα μνημεία, ώστε τον Ιούνιο που θα έρθει ειδική επιτροπή από την UNESCO για εξετάσει την έγκριση να είναι όλα έτοιμα.

Ο Γιώργος Κουρέλης ανέφερε επίσης ότι η Περιφέρεια θα μπορούσε να συνδράμει προκειμένου να έχουν καλύτερη πρόσβαση τα μοναστήρια (μονύδρια) του Γάβρου και το μοναστήρι της Βλαχάβας.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια
Προσθήκη σχολίου
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΓΓΕΛΗΣ (31/1/2023 10:11:21 μμ):

Η επόμενη δημοτική αρχή, πρέπει να τολμήσει!!. Πρέπει η πόλη μας να "δέσει" με τα Άγια Μετέωρα , ξεκινώντας με τροποποίηση του σχεδίου πόλεως και των όρων δόμησης , διασκευή των κοινόχρηστων χώρων σε μορφή βυζαντινού - παραδοσιακού ρυθμού, οι νέες οικοδομές μέσα στην πόλη πρέπει να κτίζονται με εξωτερικές όψεις βυζαντινού παραδοσιακού ρυθμού και σε βάθος χρόνου , ίσως και δεκαετιών η πόλη μας να αποκτήσει πράγματι την ξεχωριστή από τις άλλες πόλεις, ταυτότητα!!.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
8I672
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ