facebook  youtube  twitter  instagram 17/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων: Κάλεσμα σε αγωνιστικό-αντιιμπεριαλιστικό γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  16/11/2019 12:35:05
Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων: Κάλεσμα σε αγωνιστικό-αντιιμπεριαλιστικό γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

46 χρόνια από το ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου
Λέμε όχι στη μετατροπή της Θεσσαλίας σε ΑμερικανοΝατοική βάση
Εμπνεόμαστε-Δυναμώνουμε τον Αγώνα για τα Σύγχρονα Δικαιώματά μας

O αγωνιστικός - αντιιμπεριαλιστικός γιορτασμός για τα 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Νοέμβρη και ώρα 12.30 μ. στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου Τρικάλων (Κεντρική Πλατεία)...

Αυτό αποφασίστηκε μεταξύ άλλων σε σύσκεψη που έγινε την Τρίτη 12 Νοέμβρη μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων και τη συμμετοχή συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων που εκπροσωπούν τους εργατοϋπαλλήλους, τους μικρομεσαίους ΕΒΕ, τους αγρότες, τους επιστήμονες, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους συνδικαλιστές – φοιτητές και μαθητές.

Το κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων για το γιορτασμό του Πολυτεχνείου αναφέρει τα εξής:

Συμπληρώνονται 46 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, που αποτέλεσε το αποκορύφωμα της αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της νεολαίας κατά της χούντας των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου του 1967.

46 χρόνια από τις µέρες που ο λαός και η νεολαία βγήκαν στο προσκήνιο και σήκωσαν το αγωνιστικό τους ανάστηµα στη χούντα των συνταγµαταρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγµατά της, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. 

Aποτίoυμε φόρο τιμής σε όλους όσοι αγωνίστηκαν κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, δοκιμάστηκαν στη φρίκη των βασανιστηρίων, της εξορίας, των φυλακίσεων, των διώξεων και των στρατοδικείων, στους νέους και τις νέες της Αντι-ΕΦΕΕ.

Η δικτατορία, καθ' όλη την επταετία '67-'74, υπηρέτησε "διά πυρός και σιδήρου" τα συμφέροντα της αστικής τάξης σε βάρος του λαού. Υλοποίησε τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με αποκορύφωμα το πραξικόπημα στην Κύπρο, που οδήγησε στην τουρκική εισβολή και κατοχή. Αποδείχτηκε για άλλη μία φορά ότι καμία προστασία δεν παρέχουν για τον λαό οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Στις μέρες μας η κυβέρνηση της ΝΔ ανανεώνει την Ελληνοαμερικάνικη «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας», προσθέτοντας σ’ αυτή την επέκταση και τη δημιουργία νέων Αμερικανονατοϊκών στρατιωτικών βάσεων ανά την Ελλάδα. Ανάμεσά τους είναι στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και της Σύρου, η επέκταση της βάσης της Σούδας στην Κρήτη, η ετοιμότητα της βάσης στο Άραξο Αχαΐας να υποδεχτεί πυρηνικά όπλα.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ ολοκληρώνει τις συμφωνίες για τις στρατιωτικές υποδομές που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την εγκατάσταση των ΝΑΤΟικών κατασκοπευτικών drones στη Λάρισα, την προετοιμασία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης κα. Ήδη έχει αρχίσει η πρακτική εφαρμογή της επέκτασης των στρατιωτικών βάσεων. Τις προηγούμενες μέρες στο λιμάνι του Βόλου αποβιβάστηκαν Αμερικάνικα στρατεύματα με πολεμικό εξοπλισμό (ελικόπτερα, πυρομαχικά κα) και εγκαταστάθηκαν στο Στεφανοβίκειο μας Λάρισας. Χθες στη Σύρο είχαμε τον ελλιμενισμό Αμερικάνικου ταχύπλοου μεταφοράς στρατευμάτων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται εκτεταμένες εργασίες του ΝΑΤΟ για αναβάθμιση της βάσης φύλαξης πυρηνικών στον Άραξο.

Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα μας ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, μας ανταγωνισμούς και μας πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, θέτοντας το λαό και την νεολαία σε eedye.gr μεγάλους κινδύνους.

Έτσι, στις μέρες μας τα στηρίγματα της χούντας των συνταγματαρχών, οι ΗΠΑ & το ΝΑΤΟ, προσπαθούν να παρουσιάστουν ως φίλοι και προστάτες από τους κυβερνώντες της χώρας μας. Η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση έκαναν κάνουν ότι είναι δυνατό για να ξεπλύνουν το ΝΑΤΟ, να ακυρώσουν τον αντιιμπεριαλιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι που βρισκόμαστε στο δρόμο του αγώνα για να μη μετατρέπει η περιοχή μας και όλη τη χώρα σε ένα απέραντο Αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο, εµπνεόµαστε και παίρνουµε δύναµη από τα διδάγµατα του ξεσηκωµού του Πολυτεχνείου.

Τα συνθήματα στην πύλη του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973: «Έξω αι’ ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ» παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα.

Tα αιτήματα της εξέγερσης παραμένουν ανεκπλήρωτα και καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να συνεχίσουμε στο δρόμο της ανειρήνευτης πάλης για την κατάκτηση των δικαιωμάτων μας, μαζί με το φιλειρηνικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, πλάι στο ταξικό εργατικό κίνημα.

Ο καλύτερος φόρος τιμής στους αγωνιστές του Νοέμβρη είναι η συνέχιση της πάλης ενάντια στο ΝΑΤΟ, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας

Η αντιδακτατορική πάλη και ο ξεσηκωμός στο Πολυτεχνείο μας διδάσκουν ότι Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος! Ο λαός, όταν παλεύει, µπορεί να τα καταφέρει όλα!

Αυτός είναι ο δρόµος και σήµερα. Να δυναµώσουµε παντού την οργάνωση, τη συλλογική διεκδίκηση, την αλληλεγγύη ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τους οργανισμούς τους που προκαλούν εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων μαζί με τους μαζικούς φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος διοργανώνουμε τον αγωνιστικό-αντιιμπεριαλιστικό γιορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με συγκέντρωση
την Κυριακή 17 Νοέμβρη 2019, στις 12:30μμ
στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου Τρικάλων (Κεντρική Πλατεία)

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους μαζικούς φορείς των Τρικάλων σε μαζική και αγωνιστική συμμετοχή.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
72561
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα











































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ