facebook  youtube  twitter  instagram 18/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Επιστρεπτέα Προκαταβολή - Προς παράταση η εφάπαξ εξόφληση του κρατικού δανείου με έκπτωση 15%

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  06/12/2021 09:59:29
Επιστρεπτέα Προκαταβολή - Προς παράταση η εφάπαξ εξόφληση του κρατικού δανείου με έκπτωση 15%
Η καθυστέρηση των «αποκαλυπτηρίων» των ποσών της επιστρεπτέας προκαταβολής που θα πρέπει να επιστρέψουν στο κράτος περίπου 700.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, άνοιξε το «παράθυρο» της παράτασης για όσους επιλέξουν την εφάπαξ εξόφληση του κρατικού δανείου για να κερδίσουν έξτρα έκπτωση 15%...

Κανονικά η προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Ωστόσο, στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο να δώσουν τη δυνατότητα  στους φορολογούμενους να κάνουν τις πληρωμές έως τις 31 Ιανουαρίου 2022, ημερομηνία κατά την οποία λήγει κανονικά η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης για όσους επιλέξουν να αποπληρώσουν το κρατικό δάνειο σε 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τα εκκαθαριστικά των επιστρεπτέων προκαταβολών θα αναρτηθούν σύντομα και όπως είπε «υπάρχει ένα σοβαρό ενδεχόμενο να δώσουμε άλλη μία παράταση στην αξιοποίηση του 15% δηλαδή να μπούμε και λίγο στο 2022».

Διασταυρώσεις

Τις ημέρες αυτές, ολοκληρώνεται ο έλεγχος όσων έλαβαν την κρατική ενίσχυση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τηρήσει τη ρήτρα περί διατήρησης θέσεων εργασίας.

Οι διασταυρώσεις γίνονται με τα στοιχεία που αντλούνται από το σύστημα  ΕΡΓΑΝΗ και στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι οι επιχειρήσεις δεν τήρησαν το συγκεκριμένο όρο και προχώρησαν σε απολύσεις τότε θα κληθούν να επιστρέψουν στο κράτος το 100% της επιστρεπτέας προκαταβολής που έλαβαν.

ot.gr



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
O9JLW
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ