facebook  youtube  twitter  instagram 28/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Επιστρεπτέα προκαταβολή | Κίνδυνος για επιστροφή όλου του ποσού

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  29/12/2022 09:44:39
Επιστρεπτέα προκαταβολή | Κίνδυνος για επιστροφή όλου του ποσού

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή εφάπαξ και εντόκως ολόκληρα τα ποσά της επιστρεπτέας προκαταβολής για όσους καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν τηρήσει τους όρους του προγράμματος.

Όσες επιχειρήσεις υποβάλλουν μέχρι αύριο Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022 τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα απαλλαγούν από την έντοκη και εφάπαξ επιστροφή ολόκληρου του ποσού της επιστρεπτέας. Το ίδιο θα συμβεί και σε όσες με βάση το νέο τρόπο υπολογισμού της διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων διαπιστωθεί ότι τήρησαν τη ρήτρα απασχόλησης. Αντίθετα οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που ακόμη και μετά την ευνοϊκή προσαρμογή των όρων διατήρησης των θέσεων εργασίας δεν τήρησαν τους όρους της επιστρεπτέας θα πρέπει να επιστρέψουν ολόκληρο και με τόκο το κρατικό δάνειο που έλαβαν την περίοδο της πανδημίας μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2023.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται χιλιάδες αιτήσεις και ενστάσεις επιχειρήσεων και επαγγελματιών που επλήγησαν από την πανδημία αλλά «κόπηκαν» από τις ενισχύσεις που χορηγήθηκαν μέσω των επτά κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής. 

Η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την επανεξέταση των αιτήσεων έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023. Η ολοκλήρωση των ελέγχων θα ανάψει το «πράσινο» φως για την καταβολή των κρατικών δανείων στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που θα δικαιωθούν. Όσοι λάβουν την κρατική ενίσχυση, θα κληθούν να εξοφλήσουν την οφειλή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε 96 άτοκες δόσεις από τον Ιούνιο του 2023 ενώ τα ποσά θα είναι «κουρεμένα» έως 75%.

Ο έλεγχος των ενστάσεων γίνεται με βάση τα στοιχεία που έχουν δηλώσει οι επιχειρήσεις και τα στοιχεία που αποστέλλει εγγράφως η ΑΑΔΕ και περιέχονται στις βάσεις δεδομένων της. Οι αιτήσεις για λήψη των κρατικών δανείων που είχαν απορριφθεί για διάφορους λόγους κατά την περίοδο υποβολής των αιτήσεων, επανεξετάζονται μετά από φορολογικούς ελέγχους σε βιβλία και στοιχεία ενώ διενεργούνται και άλλοι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

dikaiologitika.gr


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
3V226
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ