30/6/2022

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 
Επίσκεψη στο Δήμαρχο Καλαμπάκας αντιπροσωπείας Γυμνασίου της βλαχόφωνης κωμόπολης του Κρουσόβου της πΓΔΜ [15 φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  29/03/2014 13:10:45

Στην πόλη μας βρίσκεται -στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής- Γυμνάσιο της βλαχόφωνης κωμόπολης του Κρουσόβου της πΓΔΜ. Περίπου 15 μαθητές υπό τη συνοδεία εκπαιδευτικού και της Διευθύντριας του Σχολείου πριν από λίγο επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της πόλης μας...
...όπου τους περίμενε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας μαζί με τους Αντιδημάρχους Γιάννη Ζαρόπουλο και Ηρακλή Αλμπάνη.

Συνδρομή στην επίσκεψη των μαθητών προσέφεραν ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας Μιχάλης Μαγειρίας, ο Πρόεδρος του Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας Κρουσόβου-Ελλάδος «Άγιος Νικόλαος» και ταμίας της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας Βασίλης Αμπατζής, καθώς και ο επίτιμος πρόεδρος της ΦΑΤΑ Θανάσης Μουστάκας.

Ο Μιχάλης Μαγειρίας αφού συνέστησε τους επισκέπτες στο Δήμαρχο αναφέρθηκε στους γλωσσικούς και πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Κρουσόβου και τις συχνές επαφές με τους βλαχόφωνους Κρουσοβίτες, λόγω της ιδιότητάς του, με τους εκεί πολιτιστικούς συλλόγους.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καλαμπάκας αναφέρθηκε στην ύπαρξη ισχυρού του βλαχόφωνου στοιχείου στο Δήμο Καλαμπάκας, ιδίως μετά τη συνένωση που έφερε ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης. Καλωσόρισε στα βλάχικα τους επισκέπτες της πόλης μας και προσέφερε ως συμβολικό ενθύμιο το σήμα του δήμου μας και ενημερωτικό διαφημιστικό υλικό της περιοχής μας.
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
7FP6C
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ