2/6/2023

  


 
Επίσκεψη μαθητών του ΓΕΛ Καλαμπάκας στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας Καλαμπάκας

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  25/11/2021 17:14:10
Μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη πραγματοποίησαν μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας, στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας Καλαμπάκας, τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου...

Η επίσκεψη οργανώθηκε από τη Διεύθυνση του σχολείου και την υπεύθυνη καθηγήτρια Γαλλικής κ. Σπανού Φωτεινή, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα καθηγητών Γαλλικής κάθε 25/11 αλλά και εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, είχαν με τη δράση αυτή, την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορική διαδρομή της Γαλλικής, ως ξένης γλώσσας στο Δημόσιο Σχολείο στην Ελλάδα, αρχής γενομένης από το νεοσύστατο ελληνικό κράτος, εν έτει 1830 έως και τις ημέρες μας. Στο φιλόξενο χώρο του Μουσείου, ενημερώθηκαν σχετικά με βιντεοπροβολή, αλλά και είχαν την ευκαιρία να ξεφυλλίσουν γαλλικές εκπαιδευτικέςμεθόδους και βιβλία από 200 χρόνια πριν, έως και τη μεταπολεμική περίοδο.

Ταξίδεψαν με την ανάγνωση της ιστορίας της Κατρίν (Catherine) και του Φιλίπ (Philippe) "Vers la France" προς τη Γαλλία (έκδοση 1957), που διδασκόταν στα Δημόσια Σχολεία για πολλές δεκαετίες.

Δεκάδες ήταν επίσης και οι Χριστουγεννιάτικες γαλλικές κάρτες αλλά και άλλες με ελληνικές παραστάσεις, όπως και τα αυθεντικά χειρόγραφα Γάλλων στρατιωτών του Α' παγκόσμιου πολέμου στην Ελλάδα, που απόλαυσαν οι μαθητές.

Τέλος θαύμασαν φωτογραφίες - καρτ ποστάλ των Μετεώρων, του διάσημου για την εποχή του Γάλλου φωτογράφου Μπουασονά (Boissonat),αλλά και ξύλινα θρανία Γαλλικής κατασκευής (1920) καθώς και το γνήσιο τυπογραφείο του Φρενέ για σχολική εφημερίδα.

Οι μαθητές μας πραγματικά «ανακάλυψαν» ένα Μουσείο Γαλλικής παιδείας, κρυμμένο μέσα στο Ελληνικό, με διαχρονική πολιτιστική αξία!
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
5BK4X
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα

 


  © 2012-2023 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ