facebook  youtube  twitter  instagram 23/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Επιπλέον 120.000 ευρώ στο Δήμο Μετεώρων για την προμήθεια απορριμματοφόρων οχημάτων, μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  29/07/2022 09:59:25
Επιπλέον 120.000 ευρώ στο Δήμο Μετεώρων για την προμήθεια απορριμματοφόρων οχημάτων, μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού

Στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής, στον άξονα της τοπικής ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, κατανέμεται συνολικό ποσό ύψους 28.230.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», σε όλους τους Δήμους της Χώρας με μόνιμο πληθυσμό έως 50.000 κατοίκους, για την προμήθεια απορριμματοφόρων οχημάτων, μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων αντίστοιχων χρηματοδοτήσεων, συνολικού ύψους περίπου 147 εκατ. ευρώ την τελευταία τριετία, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος.

Επιλέξιμες δαπάνες είναι

• Η αγορά νέων απορριμματοφόρων
 
• Η αγορά νέων μηχανημάτων έργου
 
• Η αγορά συνοδευτικού εξοπλισμού για εγκατάσταση είτε σε υπάρχοντα είτε στα, υπό προμήθεια, μηχανήματα έργου
 
• Η αγορά μεταχειρισμένων απορριμματοφόρων και μηχανημάτων έργου είναι επιτρεπτή, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις

  - Να μην έχουν παρέλθει κατά την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο-προμηθευτή πέντε (5) πλήρη έτη από την ημερομηνία έκδοσης της αρχικής άδειας κυκλοφορίας του οχήματος. 

  - Να υπάρχει Τεχνική Έκθεση-Υπεύθυνη Δήλωση Διπλ. Μηχανολόγου, Ηλεκτρολόγου Μηχ/κού (ή ισότιμου και αντίστοιχου) ή Τεχνολόγου Μηχ/κού (ή ισότιμου και αντίστοιχου), ο οποίος να βεβαιώνει για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την καταλληλότητα του μηχανήματος. 

Στην περίπτωση που ο συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας είναι μεγαλύτερος του ποσού χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα, τη διαφορά καλύπτει ο δικαιούχος με ιδίους πόρους ή από άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. 

Ως ημερομηνία έναρξης της επιλεξιμότητας κάθε είδους δαπάνης ορίζεται η ημερομηνία έκδοσης της παρούσας απόφασης επιχορήγησης (δλδ. 28/7/2022).

Σχετικά άρθρα:

223.000 € στο Δήμο Μετεώρων για αγορά νέων απορριμματοφόρων ή νέων μηχανημάτων
Ποσό ύψους 223.000 ευρώ δίδεται ως επιχορήγηση στο Δήμο Μετεώρων από το Υπ. Εσωτερικών για την προμήθεια απορριμματοφόρων οχημάτων και μηχανημάτων έργου ή και συνοδευτικού εξοπλισμού, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού άξονα προτεραιότητας «Τοπική ανάπτυξη και προστασία περιβάλλοντος» του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ»...



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
F6ACN
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ