facebook  youtube  twitter  instagram 20/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ | Κοπή πίτας, Βράβευση & Παρουσίαση Αναπτυξιακών Δράσεων [32 φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  25/02/2024 21:53:25
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ | Κοπή πίτας, Βράβευση & Παρουσίαση Αναπτυξιακών Δράσεων [32 φώτος]

Πραγματοποιήθηκε απόψε στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου ΑΝΑΝΤΙ RESORT η ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Τρικάλων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Γιαγιάκος, καλωσόρισε τους παρισταμένους και απηύθυνε χαιρετισμό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε πρόσωπα που είτε λόγω της θέσης τους, είτε λόγω πεποιθήσεων και στάσης ζωής ενήργησαν εθελοντικά (θέτοντας ακόμα και τη ζωή τους σε κίνδυνο σε ορισμένες των περιπτώσεων) κατά τη διάρκεια διαχείρισης των ακραίων καιρικών φαινομένων που βιώσαμε τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Ακολούθησε η παρουσίαση στοχευμένων αναπτυξιακών δράσεων, όπου εκτενής αναφορά έγινε για το Γεωπάρκο Μετεώρων – Πύλης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων, οι Υπουργοί Κώστας Σκρέκας και Δημήτρης Παπαστεργίου, οι βουλευτές της ΝΔ Θανάσης Λιούτας και Κατερίνα Παπακώστα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας και η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Τρικάλων, Χρύσα Ντιντή.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι νέες αναπτυξιακές δράσεις (Γεωπάρκο Μετεώρων – Πύλης & Θερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας) και η δύναμη του εθελοντισμού στο επίκεντρο της εκδήλωσης – κοπής πίτας του Επιμελητηρίου Τρικάλων 

Κοπή πίτας με παρουσίαση των νέων αναπτυξιακών δράσεων του Επιμελητηρίου Τρικάλων το βράδυ της Κυριακής στο ξενοδοχείο ANANTI RESORT, παρουσία των Υπουργών Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα, Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, Αρχών και Φορέων καθώς και εκατοντάδων επιχειρηματιών, με ενσυναίθηση για τα προβλήματα που άφησε πίσω της η θεομηνία Daniel στην επιχειρηματική κοινότητα και γενικότερα στην τοπική κοινωνία αλλά και ανάδειξη της αξίας της προσφοράς και του εθελοντισμού. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Γιαγιάκος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε ειδικά σε δύο νέες δράσεις οι οποίες έρχονται ως συνέχεια των καινοτόμων δράσεων του Επιμελητηρίου για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου που το καθιστούν σημείο αναφοράς σΆ όλη τη χώρα.

Πρόκειται για το Γεωπάρκο Μετεώρων – Πύλης το οποίο όπως τόνισε ο κ. Γιαγιάκος, το Επιμελητήριο Τρικάλων ανέλαβε ήδη από το 2021 την πρωτοβουλία υλοποίησης της ιδέας για τον χαρακτηρισμό της ευρύτερης περιοχής των Δήμων Μετεώρων και Πύλης ως Γεωπάρκου καθώς και την επίσημη αναγνώριση και την ένταξη του στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.

Πλέον όλοι μαζί, το Επιμελητήριο Τρικάλων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι Δήμοι Μετεώρων και Πύλης, το ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. και η Αναπτυξιακή εταιρεία του Επιμελητηρίου «ΑΝΑΠΤΥΞΙΣ Α.Ε.» η οποία θα έχει και την ευθύνη διαχείρισης του έργου, προχωρά στο στόχο για την υλοποίηση μιας αναπτυξιακής δράσης, τα οφέλη από την οποία, αγκαλιάζουν τον τουρισμό, επεκτείνονται στην πρωτογενή παραγωγή και στην μεταποίηση αυτής αλλά και στην ανάδειξη της πλούσιας βιοποικιλότητας και του μοναδικού πολιτιστικού αποθέματος του τόπου μας. 

Ο κ. Γιαγιάκος ανέδειξε όλες τις πτυχές της δράσης καταλήγοντας ως εξής: «Το Γεωπάρκο Μετεώρων - Πύλης δεν είναι μόνο ένας τίτλος, ούτε μία πιστοποίηση από την UNESCO. Δεν είναι η αναγνώριση του αυτονόητου ότι δηλαδή, τα Μετέωρα είναι ένα γεωλογικό μνημείο Παγκόσμιας ακτινοβολίας. Θα είναι σημείο αναφοράς για την Ελλάδα και όχι μόνο για τον γεωλογικό τουρισμό. Κυρίως όμως είναι η ευκαιρία για να εμπλουτίσουμε, να αναμορφώσουμε και να αναδείξουμε το τουριστικό μας προϊόν προκειμένου να συναντηθεί με τις νέες τάσεις για ήπιο τουρισμό με επισκεψιμότητα 365 μέρες το χρόνο με ποικιλία δραστηριοτήτων και προτάσεων».

Στη συνέχεια ο κ. Γιαγιάκος παρουσίασε τη δράση για τη δημιουργία θερμοκοιτίδας και επιταχυντή επιχειρηματικότητας, δομή η οποία θα φιλοξενηθεί στον τελευταίο όροφο του Επιμελητηρίου Τρικάλων που θα διαμορφωθεί κατάλληλα και θα στελεχωθεί με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα με στόχο να καλλιεργεί και να καθοδηγεί τις νεοφυείς επιχειρήσεις κατά τα αρχικά στάδια ανάπτυξης τους. Οι θερμοκοιτίδες επικεντρώνονται στην προώθηση ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος όπου οι επιχειρηματίες και οι ομάδες μπορούν να βελτιώσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα, να αναπτύξουν πρωτότυπα και να επικυρώσουν τις ιδέες τους.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την ενθάρρυνση νέων επιχειρηματικών δράσεων στον τόπο μας που θα αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής με σημαντικότερο ίσως απΆ αυτά, το ανθρώπινο δυναμικό. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προώθηση αιτημάτων της άμεσης καθημερινότητας του επιχειρηματικού κόσμου των Τρικάλων σε αγαστή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους υπόλοιπους εκπροσώπους της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας (Ομοσπονδία ΕΒΕ, Εμπορικοί Σύλλογοι).

Τέλος, σε συγκινησιακό κλίμα και αφού αναφέρθηκε η αθρόα ανταπόκριση όλων των Επιμελητηρίων στην πρόσκληση για συνδρομή στους πλημμυροπαθείς, επιδόθηκαν οι τιμητικές διακρίσεις σε εκπροσώπους συλλογικοτήτων αλλά και μεμονωμένους «αφανείς ήρωες» που εν μέσω της μεγάλης καταστροφής και του πόνου που προκάλεσε η θεομηνία, με την προσφορά τους ανέδειξαν τη δύναμη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

Τιμήθηκαν κατά σειρά: 

Ο Διοικητής της ΣΜΥ Ταξιάρχος κ. Ιωάννης Κορέλης. 
Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας ως εκπρόσωπος των Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων. 
Η κυρία Ξάνθη Σοφία ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. 
Η κυρία ¶ννα Μπέλτσιου, ως επικεφαλής της Act4V. 
Ο κ. Θωμάς Τζιωρτζιώτης ως εκπρόσωπος του ΜοιράΖΩμαι. 
Ο Σταύρος Αργύρης που μαζί με άλλους νέους των Μεγάλων Καλυβίων έσωσαν ανθρώπους το βράδυ της θεομηνίας. 
Ο π. Αθανάσιος Κούτσιας, εφημέριος της Φαρκαδόνας για την προσφορά του στους πλημμυροπαθείς.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Γιαγιάκος στα πρόσωπα των βραβευθέντων τιμούνται όλοι όσοι απέδειξαν στην πράξη την αγάπη τους για τον άνθρωπο και την ανιδιοτελή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
GRCEO
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα
 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ