facebook  youtube  twitter  instagram 25/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Επικήδειοι λόγοι και πομπή μετά την Εξόδιο Ακολουθία [φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  20/03/2017 16:03:00
Επικήδειοι λόγοι και πομπή μετά την Εξόδιο Ακολουθία [φώτος]
Με το τέλος της Εξοδίου Ακολουθίας ακολούθησαν επικήδειοι λόγοι τους οποίους εκφώνησαν:

• ο Θεοφιλέστατος Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε: «Στήριξε, δίδαξε και έθρεψε πνευματικώς το ποίμνιό του...

Όντας ασκητικός και φιλομόναχος αγωνίσθηκε για να διατηρηθεί ο πνευματικός και πολιτιστικός πλούτος των Αγίων Μετεώρων. Εγχάραξε σοφώς τα θεμέλια της γνησίας εκκλησιαστικής ζωής και για αυτό θα τον τιμούμε, θα τον μνημονεύουμε και θα ευχόμαστε υπέρ αναπαύσεως μετΆ ευγνωμοσύνης».

• ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι.Μ. Μεγάλου Μετεώρου Νήφων Καψάλης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε: «Στάθηκε σαν αληθινός πατέρας απέναντι σε εμάς του κληρικούς του, και φρόντιζε να αναζωπυρώνει το ζήλο μας. Με την ευλογία και πατρική του αγάπη στήριξε ένα θαυμαστό έργο στην μοναστική πολιτεία μας με την αναστύλωση πολλών μονών. Γι αυτό και δεν θα ήταν υπερβολή αν τον χαρακτηρίζαμε νεότερο κτήτορά της. Η μονιμοποίηση της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων ήρθε ως ευλογία Θεού σε ένα διακαή του πόθο».

• ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε: «Υπήρξε ιεράρχης ευγενή, αρχοντικός και λιτός στη ζωή με αποδεδειγμένη διάθεση προσφοράς και αγάπης σε όλη τη Θεσσαλία. Η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή σε όλους όσοι τον γνώρισαν. Συχνά επικοινωνούσαμε "αληθεύοντες εν αγάπη", όπως έλεγε. Ενέπνεε ευγένεια, χαμόγελο και σεβασμό. Μακαριότατε, να προσέχετε αυτή την επαρχία».

• ο Δήμαρχος Καλαμπάκας, Χρήστος Σινάνης, ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, μεταξύ άλλων, είπε: «Είναι μια ώρα πένθους και μεγάλης λύπης, είναι η κατάληξη μιας λαμπρής πορείας. Η μονιμοποίηση της Ιεράς Μητροπόλεώς για την οποία τόσο αγωνίσθηκε, συνέπεσε με το χρυσούν ιωβηλαίο της μακράς ποιμαντορίας του». 

Στη συνέχεια ακολούθησε πομπή μέχρι την πλατεία Δημαρχείου και από εκεί το σκήνωμα του Μακαριστού Ποιμενάρχου μας μεταφέρθηκε στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων για τον ενταφιασμό του, σύμφωνα με επιθυμία του.

arxxairdesp1

arxxairdesp2

arxxairdesp3

arxxairdesp4

arxxairdesp5

arxxairdesp6

arxxairdesp7

arxxairdesp8

arxxairdesp9

arxxairdesp10

arxxairdesp11

arxxairdesp12

arxxairdesp13

arxxairdesp14

arxxairdesp15

arxxairdesp16

arxxairdesp17



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
M83K7
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα












































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ