facebook  youtube  twitter  instagram 19/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



ΕΠΑΛ Καλαμπάκας - Επίσκεψη μαθητών-καθηγητών στη Μαδρίτη με το πρόγραμμα Erasmus+

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  21/07/2022 18:08:44
ΕΠΑΛ Καλαμπάκας - Επίσκεψη μαθητών-καθηγητών στη Μαδρίτη με το πρόγραμμα Erasmus+

Το ΕΠΑΛ Καλαμπάκας υλοποίησε σχέδιο κινητικότητας Erasmus+ Δράση ΚΑ1, στη Μαδρίτη της Ισπανίας από 1 έως 16 Ιουλίου 2022 με τίτλο: «Ηλεκτρονική Υγεία -E-health». Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 14 μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ τάξης του Τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας και 4 εκπαιδευτικοί.

Για την υλοποίηση του προγράμματος επιλέχθηκε ως φορέας υποδοχής η Moveu Professional Services S.L, με κύριο αντικείμενο την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, έχοντας υλοποιήσει πολλά ευρωπαϊκά προγράμματα δια βίου μάθησης για επαγγελματίες, μαθητές και εκπαιδευτικούς επαγγελματικής εκπαίδευσης. 

Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας στη Μαδρίτη πραγματοποιήθηκαν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα, στις εγκαταστάσεις του φορέα υλοποίησης του προγράμματος και το πρακτικό μέρος με εκπαιδευτικές επισκέψεις. Οι μαθητές απέκτησαν γνώσεις που ενίσχυσαν το βιογραφικό και επαγγελματικό τους προφίλ. Συγκεκριμένα, γνώρισαν θεωρητικά και πρακτικά το τομέα της νοσηλευτικής και της ηλεκτρονικής υγείας. Επισκέφτηκαν οργανισμούς όπως η ένωση διαβητικών της Μαδρίτης, την ακαδημία ιατρικής, το ινστιτούτο παχυσαρκίας και το συνδικάτο των βοηθών νοσηλευτών. Εκεί αλληλοεπίδρασαν με επαγγελματίες της ειδικότητας που εργάζονται σε διαφορετική ευρωπαϊκή χώρα, διαπίστωσαν τις δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης που τους προσφέρει το επάγγελμά τους σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό περιβάλλον και συνειδητοποίησαν την εξέλιξη της Νοσηλευτικής. Απέκτησαν και ανέπτυξαν γλωσσικές δεξιότητες στην Αγγλική και τους δόθηκε η δυνατότητα να εξασκήσουν την ορολογία ειδικότητας στα Αγγλικά, που είναι πολύ σημαντικό για την εργασία σε ένα εξειδικευ
μένο Ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Μέρος της ημερήσιας δραστηριότητας των συμμετεχόντων αποτέλεσαν και οι επισκέψεις σε σημεία και χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπως το μουσείο Prado, το πάρκο Retiro, το μουσείο Reina Sofia, το Palacio Real, την αγορά El Rastro και την πόλη του Toledo (El Greco).

Η χρηματοδότηση του προγράμματος γίνεται από το ΙΚΥ το οποίο είναι η Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+.



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
6EN6B
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ