facebook  youtube  twitter  instagram 18/4/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr


 



Εορτή εξωκλησιού αγίου Γεωργίου, στον δρόμο προς Κορομηλιά [φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  24/04/2023 20:01:33
Εορτή εξωκλησιού αγίου Γεωργίου, στον δρόμο προς Κορομηλιά [φώτος]

Την Κυριακή του Θωμά, πανηγύριζε το εξωκλήσι του μεγαλομάρτυρος αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται στον Κόζιακα, στον δρόμο προς Κορομηλιά.

Φέτος και για πρώτη φορά, Διαβίτες και Διαβίτισσες, σε συνεννόηση με τον εφημέριο του χωριού ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής από την πλατεία της Διάβας, φέροντας μαζί τους την εικόνα του αγίου Γεωργίου, την οποία φιλοτέχνησε η Διαβίτισσα αγιογράφος και υπεύθυνη του ενοριακού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου κα. Μαίρη Κουβάτα, περπατώντας μέσα από το μονοπάτι προς το εξωκλήσι. Μόλις έφτασαν στο εξωκλήσι υποδεχτήκαμε την εικόνα του αγίου Γεωργίου και τους προσκυνητές. Ακολούθως ξεκίνησε η Θεία Λειτουργία.

Πριν από το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στον προαύλιο χώρο του εξωκλησιού τελέστηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας και διαβάστηκε το ύψωμα του αγίου. Ο εφημέριος της Διάβας στο κήρυγμα αναφέρθηκε στη δημιουργία της φύσης από τον Τριαδικό Θεό, τονίζοντας πως είμαστε διαχειριστές της φύσης όχι ιδιοκτήτες της. Αναφέρθηκε επίσης στο οικολογικό πρόβλημα και στην πρόταση της ορθόδοξης θεολογίας για το ζήτημα αυτό. Τόνισε δε χαρακτηριστικά πως η γη μας δίνει τον άρτο και τον οίνο που χρησιμοποιούμε στη Θεία Ευχαριστία και πως με τον τρόπο αυτό ο Θεός καταφάσκει στην ύλη και στην κτιστή δημιουργία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Διαβίτης κ. Κώστας Ζαρκάδας καθάρισε και πάλι το μονοπάτι προς τον άγιο Γεώργιο και πως ο ίδιος αγαπάει και φροντίζει τον εκεί περιβάλλοντα χώρο. Όπως σημείωσε ο εφημέριος του χωριού ''το μέρος αυτό που βρισκόμαστε αποτελεί το σώμα του περιβάλλοντος χώρου και η ψυχή αυτού είναι ο κ. Κώστας Ζαρκάδας''.

Χριστός Ανέστη!



Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
P1LNX
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 
booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα










































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ