facebook  youtube  twitter  instagram 29/3/2024
chicken time diner rapsodia
ekalampaka.gr

 




Εντυπωσιακή συμμετοχή στην εκδήλωση Χατζηγάκη [φώτος]

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  19/02/2023 22:36:01
Εντυπωσιακή συμμετοχή στην εκδήλωση Χατζηγάκη [φώτος]

Μεγάλο πλήθος κόσμου συγκέντρωσε ο Μικέλης Χατζηγάκης στα Τρίκαλα, με αφορμή τις προτάσεις του για την ανάπτυξη του τουρισμού στο Νομό Τρικάλων.

Ο κ. Μικέλης Χατζηγάκης κατέθεσε τις προτάσεις του σε ένα μεγάλο ορίζοντα: από τον περιπατητικό τουρισμό μέχρι τον θρησκευτικό τουρισμό, και από τον οικοτουρισμό μέχρι τον πολιτισμικό τουρισμό. Ένα από τα βασικά έργα που ζήτησε από τον Υπουργό Τουρισμού είναι το Χιονοδρομικό έργο στην Μαρόσα. Ένα έργο που πρώτος κυνήγησε ο πρώην Υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης και είχε εγκριθεί από τον τότε Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο οποίος αντιλήφθηκε την αξία του, πλην όμως η αλλαγή κυβέρνησης το 1993 ανέστειλε το σχεδιασμό της Μαρόσας. Επίσης, ο κ. Μικέλης Χατζηγάκης ζήτησε την βοήθεια του Υπουργείου Τουρισμού για τα ιαματικά λουτρά στο Ρίζωμα μέσω της εταιρείας του Υπουργείου Ιαματικά Λουτρά Α.Ε. Ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας, υποσχέθηκε να στηρίξει τις προτάσεις Χατζηγάκη και για αυτό τον προκάλεσε στην Αθήνα για να τις συζητήσουν αναλυτικά. Συγχρόνως, ο κ. Μικέλης Χατζηγάκης έκανε εκτενή αναφορά στις δυνατότητες του ορεινού όγκου και στην δημιουργία οικολογικού πάρκου στα ορεινά σε ανάλογο πλαίσιο με αυτό των εθνικών πάρκων της Αμερικής, των λεγόμενων National Parks.

Ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας, τόνισε πως ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας που αποτελεί το 25%, άμεσα και έμμεσα, του ΑΕΠ. Υπογράμμισε ότι τα έσοδα του τουρισμού είναι «αδιαμεσολάβητα» και πάνε απευθείας στην μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας, υπογράμμισε, επίσης, πως θα διαθέσει 350 εκατομμύρια ευρώ για έργα υποδομής και αυτά τα χρήματα πρέπει να τα αξιοποιήσουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο Υπουργός Τουρισμού δήλωσε εντυπωσιασμένος από το Νομό Τρικάλων όπου ξεναγήθηκε επί τρεις μέρες από τον κ. Μικέλη Χατζηγάκη.

Ο Παύλος Παπαδημητρίου, κορυφαίος επαγγελματίας του τουρισμού και σήμερα στέλεχος της μεγαλύτερης συμβουλευτικής εταιρείας φιλοξενίας της HVS, μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας υποδομών και έργων που θα στηρίξουν την τουριστική ανάπτυξη των Τρικάλων.

Ο Βάιος Κυρίτσης, διδάκτωρ θεολογίας και διακεκριμένος καθηγητής, μίλησε για τον θρησκευτικό τουρισμό και το πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα Μετέωρα, και όχι μόνο, για να προσελκύσουμε τουρίστες από όλο το φάσμα της οικουμένης.


Share on Facebook Share on Twitter

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
7HQ7E
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):



ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 


booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα




































 


  © 2012-2024 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ