29/9/2022
    

   

Αρχική Καλαμπάκα Ελλάδα Κόσμος Αναγνώστες Αθλητικά Παράξενα Tips Web TV Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 

 

Ενημέρωση για την αποφυγή εξαπάτησης ιδιοκτητών/ υπεύθυνων ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, ενόψει και της θερινής τουριστικής περιόδου

Δημοσιεύθηκε από: Αντώνης Βλιώρας  11/05/2022 13:26:12

Επιτήδειοι, προφασιζόμενοι κράτηση καταλύματος, επιχειρούν να αποσπάσουν αριθμούς και κωδικούς PIN τραπεζικών καρτών ή προσωπικούς κωδικούς e-banking, με απώτερο στόχο τη μεταφορά χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς δικούς τους ή συνεργών τους

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας εφιστά την προσοχή ιδιοκτητών και υπεύθυνων ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων και γενικότερα τουριστικών καταλυμάτων, για την αποφυγή εξαπάτησής τους από επιτήδειους, ιδιαιτέρως δε ενόψει και της θερινής τουριστικής περιόδου.  

Ειδικότερα, επιτήδειοι, προφασιζόμενοι κράτηση δωματίων, επικοινωνούν με τους ιδιοκτήτες/υπεύθυνους αυτών και στο πλαίσιο δήθεν πληρωμής του χρηματικού ποσού που έχει συμφωνηθεί ή καταβολής προκαταβολής, επιχειρούν να αποσπάσουν αριθμούς και κωδικούς PIN τραπεζικών καρτών ή προσωπικούς κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking).

Πιο συγκεκριμένα, οι επιτήδειοι ενδέχεται να αποσπάσουν τα προαναφερόμενα στοιχεία είτε τηλεφωνικά είτε μέσω μηνυμάτων που αποστέλλουν στους ιδιοκτήτες/υπεύθυνους, στα οποία περιέχεται υπερσύνδεσμος (link), τον οποίο, αφού «πατήσουν-κλικάρουν» οι ιδιοκτήτες/υπεύθυνοι, οδηγούνται σε πλασματική (αληθοφανή) ιστοσελίδα Τράπεζας, καταχωρώντας τα τραπεζικά τους στοιχεία.

Έπειτα, οι επιτήδειοι, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που έχουν υποκλέψει, πραγματοποιούν μεταφορές χρηματικών ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των παθόντων σε δικούς τους ή συνεργών τους.

Προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά εξαπάτησης, συνίσταται στους ιδιοκτήτες/υπεύθυνους, αλλά και γενικότερα στους πολίτες:

Να μην γνωστοποιούν προσωπικά οικονομικά δεδομένα (προσωπικούς κωδικούς, ΡΙΝ, πληροφορίες καρτών ΑΤΜ, κωδικούς επαλήθευσης, OTP κ.λπ.).

Να μη συμπληρώνουν φόρμες με τα προσωπικά τους στοιχεία, όταν αυτές αποστέλλονται από άγνωστες ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή sms.

Να πληκτρολογούν οι ίδιοι στον περιηγητή (browser) τη διεύθυνση της ιστοσελίδας, και να μην εισέρχονται σε αυτή (ιστοσελίδα) μέσω υπερσυνδέσμων (linkς) που τους αποστέλλονται.

Τέλος, οποτεδήποτε γίνει αντιληπτή περίπτωση απάτης, να ενημερώνουν άμεσα την Τράπεζα και τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές.

Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές».

Επιπλέον, πληροφορίες υπάρχουν και στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://cyberalert.gr/phising/Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια αυτή τη στιγμή.


Ονοματεπώνυμο:
E-mail (Δεν θα δημοσιευθεί):
Σχόλιο:
Συμπληρώστε τον κωδικό:
TFOQC
Αναζήτηση
Αναζήτηση για:
Κατηγορία:
Ημερομηνία (από/εώς):ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Εκτύπωση αυτής της σελίδας
 

 

booked.net


 
Προτεινόμενα άρθρα


 


  © 2012-2022 :: ekalampaka.gr Κορυφή της σελίδας Πολιτική Απορρήτου   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ